Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internetteki filtremele uygulamasını "Özgürlüklere müdahale" olarak yorumlayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in suçlamalarını Takvim aracılığıyla yanıtladı.
 
Bülent Arınç'la Bursa'da konuştuk. Seçim kampanyasının yoğunluğu nedeniyle 16 gündür Ankara'ya gidemediğine dikkat çeken Arınç, sabahın erken saatlerinden başlayarak köyleri, ilçeleri, mahalleleri dolaşıp mini mitingler düzenliyor. Esnafların, çiftçilerin, çeşitli meslek gruplarının toplantılarına katılıyor. Bu arada seçim kampanyasına destek vermek için Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden dostları Bursa'ya akın ediyor. Nitekim bu röportajı Manisa ve İstanbul 'dan gelen dostlarıyla buluştuğu kahvaltıdan sonra gerçekleştirebildik. Başbakan Yardımcısı Arınç'a, önce gündemden düşmeyen "internetteki filtreleme" konusunda Ümit Boyner'le yaşanan tartışmayı sorduk.
 
'ÜZMEK İSTEMEM'
 
İşte Arınç'ın TAKVİM'e yaptığı son değerlendirme: "Ümit Boyner'in Hükümete yönelik doğrudan ekonomi ile ilgili eleştirisini hiç duymadım. Eleştiri için başka sebepler arıyor. İnternet özgürlüğü adı altında sapkın sitelere ulaşımın engellenmesine karşı çıkıyor. Ben kendisini ağır eleştirdim, o da ağır cevap verdi. Ben bir hanımefendiyi üzmek istemem. Ama yapılmak istenen insanlara zararlı sitelerin isteğe bağlı olarak filtrelenmesidir. Bu tamamen isteğe bağlı, Bunu bir sansür olarak algılamak doğru değil."
 
Bülent Arınç, Ümit Boyner'in Başkanı olduğu TÜSİAD'ı da eleştirdi: "TÜSİAD geçmişten bu yana dik duramayan, sürekli yalpalayan bir örgüttür. İnternette filtreleme gibi bir sebepten ötürü Hükümeti köşeye sıkıştırma gayretleri fevkalade yanlıştır."
 
'SEKS MANYAĞI...'
 
Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa'nın Hükümete verdiği görevler vardır; ailenin ve gençliğin korunması gibi. Dolayısıyla filtrelemeye karşı çıkmak son derece yanlış. Hayvanlarla, çocuklarla ilişkileri gösteren siteler var. Biz sağlıklı insanlar yetiştirmek istiyoruz. Kişileri seks manyağı haline getirecek sitelere karşı tedbir alınması gerekir. Bunu yapıyoruz."
 
takvim