60 kursiyerin işe yerleştiği UMEM mesleki eğitimini başarıyla tamamlayan diğer kursiyerlerinde kısa sürede işe yerleşeceği bildirildi.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen sertifika törenine Aydın Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, İşkur Aydın Müdürü Zafer Alıcı, daire müdürleri, davetliler ve kursiyerler katıldı.
İşkur ve Aydın Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen UMEM meslek eğitim programı hakkında bilgi veren İşkur İl Müdürü Zafer Alıcı, UMEM kapsamına alınan Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okulunun ihtiyacı olan makine ve teçhizat alımı için 500 Bin TL ödenek aktarıldığını belirtti.
‘60 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ’
2011 yılında proje kapsamında 10 işgücü yetiştirme kursu açıldığını dile getiren Alıcı, kurslara katılan 189 kişiden 149 kişinin kurslarda başarılı olarak mezun olduğunu ifade etti. Kurslarda başarılı olan 83 kişinin staj eğitimini de tamamladığını kaydeden Zafer Alıcı, “2011 yılında kursa katılanlardan 40 kişi işe yerleştirildi. Aynı proje kapsamında 2012 yılında ise bir iş gücü yetiştirme kursu açılmış olup burada eğitim görenlerden 25 kişi staj eğitimine katılmış ve 20 kişi işe yerleştirilmiştir. Önümüzdeki günlerde kuru incir işleme, CNC Freze tezgahçısı ve gazaltı kaynakçısı kursu açılması planlanmaktadır” dedi.
KOSGEB ve İşkur Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursları hakkında da bilgiler veren Zafer Alıcı, 2010 ve 2011 yıllarında toplam 35 grup ile 823 kişiye girişimcilik eğitimi verildiği dile getirdi.
ÇERÇİOĞLU İŞ MÜJDESİ VERDİ
Aydın’ın en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini dikkat çeken Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ise kurslara başarıyla tamamlayan kursiyerlere iş müjdesi verdi. Kurlara başarıyla tamamlayan kursiyerlere tebrik eden Çerçioğlu, “Japon işçisi günlük bir Türk işçisinden iki kat daha fazla verimli çalışıyor ve Türk işçisinden 4 kat daha fazla gelir elde ediyor. Türk sanayisi de verimli ve daha çok kazanan çalışanlara ihtiyacı vardır. Kalifiyeli çalışanlar olan sizler bu aşamadan sonra en iyiyi ve en kaliteliyi üretmeyi amaçlamalısınız. Sizleri işyerlerine ayaklarınız götürecek, ellerinizle iş yapacaksınız fakat işe aklınızı katmalısınız. Şuana kadar 60 arkadaşımızı işe yerleştirdik. Önümüzdeki günlerde yeni işe yerleştirmeler olacak” dedi.
Sertifika töreninin son konuşmasını yapan Vali Kerem Al ise değişen ve gelişen global dünyada değişime ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti. Çetin bir rekabet dünyası içerisinde yaşadıklarını kaydeden Vali Al, donanımlı ve eğitimli işgücü yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi.
Tören, UMEM mesleki eğitim programını ve girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını almasıyla sona erdi.

85.20120302172803.jpg