Ziyarette kazayla ilgili açıklamalarda yapan Vali Vekili Ulusoy, kazaya dikkatsizliğin neden olduğunu söyledi.
Bugün Öğlen saatlerinde ilk olarak Aydın Devlet hastanesinde yatan yaralıları ziyaret eden Celal Ulusoy, doktorlardan yaralılar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Ulusoy Devlet Hastanesindeki ziyaretlerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi"nde yatan yaralıları ziyaret etti. Buradaki yaralılarla sohbet eden Celal Ulusoy, yaralılara moral vermeye çalıştı.
Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Vekili Celal Ulusoy, kazaya dikkatsizliğin sebep olduğunu belirtti. Kazayla ilgili geniş çaplı bir araştırma yapıldığını ifade eden Ulusoy, kazada ihmallerin olup olmadığının da araştırılacağını belirti. Aydın-İzmir demiryolunda yapılan yenileme çalışmalarının kısa bir sure sonra Aydın-Denizli arasında da yapılacağını ifade eden Ulusoy, yapılan çalışmalarla demiryollarındaki kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtti.
“TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN ARAÇLARA SIKI DENETİM GELİYOR”
Vali Vekili Celal Ulusoy"a kazaya karışan minibüste 26 kişinin bulunması hatırlatılması üzerine trafikte kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan araçları sık sık gördüklerini fakat her türlü cezai uygulamaya rağmen bunların önüne geçilemediğini söyledi. Jandarma ve polis trafik ekiplerinin bundan sonra yolcu kapasitesi konusunda daha duyarlı olacaklarını kaydeden Ulusoy, “Özellikle kırsal kesimlerden ovalara tarım işçisi taşıyan araçların kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıyorlar. Bunlara her türlü cezai yaptırım uygulanmasına rağmen bu yanlış davranıştan bir türlü vazgeçmiyorlar. Dünde bunun bedelini ödedik. 14 kişi taşıması gereken minibüsten 26 kişi çıktı. Allah korusun dünkü kazada 2 değil de 15-20 vatandaşımızı da kaybedebilirdik. Bu bize ders olması gerekiyor. Jandarma ve polis ekiplerimiz bu konu üzerindeki denetimlerine artıracaklar. Bu tür küçük hatalarla büyük üzüntüler yaşamak istemiyoruz. Ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
Kazada ölenlerin sayısının 2"ye yükseldiğini ifade eden Celal Ulusoy, yaralıların da yavaş yavaş durumlarının düzeldiğini belirterek, şuan itibariyle durumu ağır olan 6 yaralının kaldırıldıkları hastanelerde yoğun bakım ünitelerindeki tedavilerinin devam ettiğini söyledi.