Kuşadası'nda özel sektör, kamu ve yerel yönetim işbirliği ile yaptırılan kongre merkezinin, yapıcısı ve işleticisi Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) şirketinin olağan genel kurulu yapıldı.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, genel kurulda yaptığı konuşmada, kongre merkezi inşaatında, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen son aşamaya geldiklerini belirtti.
Kongre merkezinin turizme çok önemli hizmetler vereceğini ifade eden Ulusoy, şunları söyledi:
''KOMER, çok avantajlı bir konumda, bizim sadece moral desteğe ihtiyacımız var. Her şeyden önce İstanbul Kongre Merkezi önümüzdeki yıllarda tamamen dolu. İzmir, kongre merkezi kurmak istiyor ama olmaz. Çünkü orada yeterli yatak kapasitesi yok. KOMER'de ise inşaatın ağırlıklı kısmını bitirdik. 2011 yılından itibaren kongrelere ev sahipliği yapmaya başlayacağız. Bu aşamaya kadar finansal sıkıntılar yaşadık, ancak hepsini aştık. Kuşadası'nın, hatta Ege bölgesinin bu merkeze ihtiyacı var.''
Ulusoy, kongre merkezinin yurt dışında pazarlanması için şimdiden çalışma başlattıklarını ve bunun için profesyonel özel bir ekip kurduklarını da belirterek, pazarlamada bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.
Genel kurulda, şirket yönetim kurulu faaliyetleri ve bütçe gerçekleşmesi oy birliği ile ibra edildi.
Kuşadası'nda 50 bin metrekareye yakın kapalı alana sahip olacak kongre merkezi, 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 adet sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, banket salonu, çevirmen odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşuyor.
KOMER'in ortakları arasında TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği (UKTAŞ), Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Peninsula Turizm ve bazı turistik tesisler bulunuyor.