Ziyaret sırasında acılı baba Hasan Hüseyin Erdal"ı teselli etmeye çalışan Celal Ulusoy, etrafta aranabilecek her yerin arandığını dikkat çekerek şuanda çocuğun kaçırılma ihtimalleri üzerinde yoğunlaştıklarını söyledi.
Buharkent"in Ortakçı Köyü"nde geçtiğimiz hafta içerisinde kaybolan 3 yaşındaki Mustafa Erol tüm aramalara rağmen halen bulunamadı. Aydın, Denizli ve İzmir ilinden gelen sivil savunma ekipleri ile Aydın İl Jandarma ve Umut Arama Kurtarma ekipleri 2 gün süren aramalar sonuç vermeyince çocuğun kaçırılma ihtimali olabileceği düşünülerek aramalara farklı şekilde devam ediliyor.
Bugün Ortakçı Köyüne giden Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy acılı aileyi evinde ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Akçay ve ilçe jandarma komutanından olay hakkında bilgi alan Celal Ulusoy, ziyaret sonunda küçük Mustafa"nın en son görüldüğü yerlere giderek yerinde incelemelerde bulundu.
Küçük Mustafa"nın bulunması için yapılan arama çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Vekili Celal Ulusoy, Köy yakınlarında bulunan karayolları üzerindeki bütün güvenlik kamaralarının incelendiğini söyledi. Çevre illere de olay hakkında bilgi verildiğini kaydeden Ulusoy, “Biz küçük Mustafa"nın yaşadığından ümitliyiz. Çünkü bu çocuk ölmüş olsaydı köyün etrafında olurdu. Ve profesyonel kurtarma ekiplerinin, jandarmanın ve köylülerin aramaları sırasında bulunurdu. Şuanda olayın adli boyutu işlevini sürdürüyor. Biz bu aşamadan sonra çocuğun kaçırılma ihtimali üzerinde duruyoruz. Etraftaki bütün mobese ve güvenlik kamaralarını da inceletiyoruz. Şuana kadar her hangi bir bulguya rastlanmadı ama biz ümidimizi kaybetmedik. İnşallah Mustafa"yı bulup ailesine teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ziyarette kaybolan küçük Mustafa"nın babası Hasan Hüseyin Erdal ve Dedesi Galip Çağlayan"a sabırlı olmaları gerektiğini ifade eden Vali Vekili Celal Ulusoy, devlet olarak Mustafa"nın bulunması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.
Bilindiği gibi Aydın"ın Buharkent İlçesi"nde oturan Hasan Hüseyin-Derya Erol çifti önceki ilçeye bağlı Ortakçı Köyü"ne ziyarete gelmiş, 3 yaşındaki oğulları Mustafa Erol ablası Hande ile oynarken birden ortadan kaybolmuştu. Kaybolduğu andan itibaren köylülerle birlikte arama çalışması yapan ekipler ilk gün köy içinde ve köyün hemen üst kısmında bulunan dağlık alanlarda arama yapmış ancak bir sonuca ulaşamamıştı. Eğitimli köpeklerin de katıldığı arama çalışmalarında ikinci gün ova kesimi de aranmış ancak yine de küçük Mustafa"nın izine rastlanılamamıştı.