İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle ve Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkıları ve Haber7com'un medya sponsorluğunda yla 23-30 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirileceği Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, zengin film seçkisi ve kapsamlı akademik programıyla,  izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  
 
İstanbul’un kültür-sanat ve akademik yaşamına yeni bir soluk katması beklenilen festivalde paneller, söyleşiler, atölyeler, sergiler ve ünlü sinemacıların deneyimlerini aktaracakları bir sinema semineri de düzenlenecektir. Film gösterimleri ve festival etkinliklerinin gerçekleşeceği salonlar şöyle: İ.Ü. Hukuk Fakültesi 1. Amfi ve Doktora Salonları, İ.Ü İletişim Fakültesi Sinema Salonu, Beyoğlu Sineması, Başakşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, Nişantaşı City Life Sineması.
 
BİLET FİYATLARI 
Festivalin bilet fiyatları, Nişantaşı City Life, Beyoğlu Sineması ve Başakşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu için tam 6TL, öğrenci 4 TL olarak belirlendi. İstanbul Üniversitesi 1. Amfi ve Doktora Salonları ve İ.Ü İletişim Fakültesi Sinema Salonu’ndaki gösterimler ücretsiz gerçekleştirilecek.
 
FESTİVALİN BÖLÜMLERİ
Festival programının başlıca bölümleri arasında, seri katiller, soygun olayları, mafya hikayelerini konu edinen “Suç Hikayeleri”, işkence, savaş suçları, ölüm cezası ve ayırımcılık ve darbe dönemleri hak ihlallerini konu edinen, “Askıda Hukuk ve İnsan Hakları”,  kolluk güçlerini ve yargı mensuplarının sistem ve toplumla ilişkilerini inceleyen ve adaletin yetersiz kaldığı durumlara örnek teşkil eden ürünlerin sunulduğu “Adalet Terazisi” bulunmaktadır.
 
Festival Bölümleri
 
Askıda Hukuk ve İnsan Hakları
 
Adalet Terazisi
 
Aşk ve Suç, Aşk ve Ceza
 
Suç Hikayeleri
 
Panorama
 
Kısa Film Yarışması
 
 
 
AÇILIŞ FİLMİ
 
17 Hours  / 23-F la película / 17 Saat, CHEMA DE LA PEÑA, İspanya, 2011, 97'
 
24 Ekim’de gerçekleşecek açılışta yönetmenliğini Chema De la Pena’nın yaptığı İspanyol yapımı 17 Hours / 17 saat adlı film gösterilecek. Askeri diktatörlükten demokrasiye geçiş sürecinde geçen 17.5 saati anlatan filmin yönetmeni Chema De la Pena ve yapımcısı Ignacio Salazar Simpson festivalde aramızda olacak.
 
Neredeyse 40 yıl süren askeri diktatörlük yönetiminin ardından İspanya’da, demokrasiye geçiş sürecinin üzerinden sadece 3 yıl geçmiştir. Yönetimi ele geçirmeye kararlı askerlerden oluşan 200 kişilik bir grup 23 Şubat günü, meclis binasını basar ve 350 milletvekilini rehin alır. Ülkedeki tek ulusal TV kanalı bu haberi yayınladığında insanları korku sarar. Tekrar askeri diktatörlüğün gelmesinden korkan halk, evlerinde TV ve radyolardan gelen haberleri beklemeye koyulurlar. 23-F, Yasalara uygun hareket eden yeni hükümetin temellerinin sarsılmasına neden olan on yedi buçuk saati, İspanya Demokrasisinde yaşanan en uzun gecenin hikâyesini konu alıyor.