AYDINPOST HABER/Filiz Özdemir-Kahvaltıya  Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci, İşçi Partisi İl Başkanı İsmail Altuntaş, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, TÜRK-İŞ Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, TÜRK- EĞİTİM-SEN Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Davette konuşan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan “Size iki güzel haberim var” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazetemiz Aydınlık kendi matbaasını kurdu. Bunun yanında Ulusal Kanal Türkiye’de sadece 20 kanalın sahip olduğu karasal yayın hakkını elde etti. Artık tüm Türkiye’den hattan dünyadan kanalımız izleyicileriyle buluşabilecek. Tüm bu güzel gelişmelerde Ulusal Kanal gönüllülerinin emeği çok büyük. Ulusal Kanalın kurulduğu 2000 yılında iktidarda MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümeti vardı. Biz o dönemde de hükümetin yanlış kararlarını eleştiriyorduk. AKP geldi; adım adım üniversiteleri, medyayı ve yargıyı ele geçirdi ve buralardan Atatürk ilkelerini hızla uzaklaştırdı. Bir yandan mücadelemizin yiğit önderlerini Silivriye hapsederken diğer yandan muhalefeti susturdu. Şu an TBMM’de “Atatürk soykırımcı değildi” diyecek tek bir kişi kalmamıştır. Dersimde soykırım yapıldığını iddiad ediyorlar. Oysaki Dersim olayları oradaki feodal güçlerin kendi nüfuzlarını kaybetmemek için Cumhuriyetin değerlerine karşı bir direniştir. Yeni anayasa yapmaktan bahsediyorlar. Bu da 1940’larda başlayan karşı devrimin kendi anayasasını yapma çabasıdır. Geçtiğimiz günlerde Cemil Çiçek medya yöneticilerini toplayarak “Yeni anayasa için sizden bahar havası” bekliyoruz” dedi. Çünkü tabanı ikna etmeleri gerekiyor.
Türkkan’ın ardından söz alan Ulusal Kanal program yapımcısı Halil Nebiler ise Ulusal Kanal yöneticilerinin Silivri'ye hapsedilerek bedel ödetildiğini söyledi. Nebiler şöyle konuştu: “AKP hükümeti kirli oyunlarını ortaya çıkardığımız için bize mali denetim uyguluyor. Kanalımız bu denetimlerden 12 yıldır alnının akıyla çıktı. Ulusal Kanal Türkiye’nin en büyük tv kanalı oldu. Yöneticilerinin hapse atılması, mali denetimden geçirilmesi büyük kanal olduğunun bir kanıtı.Bu bir savaş ve biz sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
 f2.20111126161601.jpg

f3.20111126161711.jpg

f4.20111126161739.jpg

f5.jpg

f6.20111126161805.jpg