Ayda Uluç, dünya sıralamasındaki ilk 8 kadın tenisçinin katılacağı turnuvanın çok zevkli maçlara sahne olacağını kaydederek, “Tenisseverler İstanbul'da çok güzel maçlar izleyecek. Sezon sonu turnuvası ve en iyi oyuncular geliyor. Bayan bir başkan olarak, bayan turnuvası olması daha da güzel oldu” diye konuştu.
 
“İLGİ TAHMİNİMDEN FAZLA OLDU”
 
Ayda Uluç, şampiyonanın biletlerine çok büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, “Tahminimden fazla ilgi oldu. Bütün tribünleri satışa açtık. Şu anda 6 gün için yaklaşık 23 bin bilet satıldı, az sayıda bilet kaldı” ifadelerini kullandı.
 
Türk tenisseverlerin bu ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Uluç, şöyle devam etti:
“Demek ki Türkiye'de tenis potansiyeli var. Ayrıca bu turnuvaya 'Halkın tenis turnuvası' adını verdik ve biletleri ucuz tuttuk. Biletler 10, 20 ve 40 liradan satıldı. Önlerde az sayıda 40 liradan satılan biletler, anında bitti. Şu an diğer yerlerde de çok az bilet kaldı. Tenisseverler acele etsin. İlgiyi bekliyorduk, ama bu kadar sürede bu kadar bilet satacağımızı düşünmüyorduk.”
 
“YILDIZLARIN DÜNYAYA VERECEĞİ MESAJLAR ÇOK ÖNEMLİ”
 
Şampiyonanın, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul'un tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu dile getiren federasyon başkanı Uluç, buraya gelen yıldızların, dünya medyasında çok konuşulan oyuncular olduğuna dikkati çekti.
 
Ayda Uluç, şampiyonanın olimpiyatlara aday Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu kaydederek “Buraya gelecek yıldız oyuncuların dünya medyasına verecekleri pozitif mesajlar, 2020 olimpiyatlarına aday İstanbul için çok iyi olacak. Bu oyuncular dünya medyasında çok yer alan oyuncular. Onların Türkiye'den İstanbul'dan bahsetmesi, İstanbul'un adaylığına çok pozitif katkı yapacaktır” şeklinde konuştu.
 
“SALONUN ZEMİNİ DEĞİŞECEK, IŞIKLANDIRILMASI GÜÇLENDİRİLECEK”
 
Ayda Uluç, Dünya Güreş Şampiyonası'nın ardından Sinan Erdem Spor Salonu'nda çalışmalarına başladıklarını, her şeyin planladıkları takvime uygun gittiğini söyledi.
 
“Aşağı yukarı her şey tamam” diyen Uluç, şunları ifade etti:
“Güreş Şampiyonası'nın ardından Sinan Erdem Spor Salonu bize tahsis edildi. Spor A.Ş. bize çok yardımcı oldu. Şu an salonda ofisimiz var. Salonun zemini kısa bir sürede değişecek. Işıklandırılması güçlendirilecek. Oturma yerlerinde biraz değişiklik olacak. Tenise göre, değişik bir düzen yapıyoruz. Salonun dışında antrenman kortu olacak.”
 
“MUTLAKA BİR TENİS KOMPLEKSİ OLMASI GEREKİYOR”
 
Ayda Uluç, İstanbul'a yapılması planlanan tenis tesisinin yerinin henüz kesinleşmediğini kaydederek, “Eğer 2020 Olimpiyatlarına aday bir ülkeysek, muhakkak İstanbul'da bir tenis kompleksi olması gerekir. Geç bile kalındı” dedi.
 
Bu konuda çalışmalarını şampiyonadan sonra sürdüreceklerini anlatan Ayda Uluç, “Tesis için düşünülen yerler olmadı, şimdi başka bir yer bakıyoruz. Sayın Bakanımızla da konuyu görüşeceğiz. Atatürk Havalimanı'na yakın bir yer olsun istiyoruz. 7 bin kişilik kapalı kort yapacağız, yanında da diğer kortlar ve çok amaçlı tesis olacak” diye konuştu.