Nazilli Ülkü Ocağı Alparslan Türkeş toplantı salonunda düzenlenen 3 Mayıs Türkçülük günü programına çok sayıda ülkü ocağı mensubu katıldı.
Eğitimci-Yazar Osman Girgin tarafından Kur’an-ı Kerim mealleri okunup sohbet edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat; “Türkiye’nin kızıl komünizmden etkilenmesi ve bu vatan hainlerinin kendine yandaş toplamaya başlaması, ülkücüleri bir şeyler yapma konusunda düşündürmeye başlamıştı. Tam da o sıralarda Nihal Atsız Ata’nın yazmış olduğu kitaplar ülkücüleri uyandırmaya yetmişti. Nazım Hikmet gibi komünist düzenin uşakları Nihal Atsız Ata’ya davalar açsa da; artık ülkücü hareket yola çıkmıştı ve engel olunamayacaktı. Nihal Atsız Ata’nın mahkemesine tepki gösteren ülkücüler, haftalarca zindanlara atılmış, öldürülesiye dövülmüşlerdi. Nihal Atsız Ata’ya milli uyanışı gerçekleştirdiği için adeta devlet düşmanı gözü ile bakılmış, selam vermek bile suç sayılmaya başlanmıştı. Hatta Başbuğ Alparslan Türkeş bile Nihal Atsız Ata’nın evinde mektubu bulunduğu için tutuklanmış ve işkenceler görmüştü. Sizlere söyleyeceğim şey; asla davanızdan vazgeçmeyiniz, Başbuğ Atatürk ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak ve parçalamak zihniyetinde olan bu hain düzene her zaman karşı durunuz ve dik yürüyünüz. Türk’üm; demenin ırkçılık olarak gösterilmeye çalışıldığı şu günlerde son sözüm, Ne Mutlu Türküm Diyenedir” dedi.
Eğitimci- Yazar Osman Girgin ise konuşmasında; “Türk Milleti tarihin her döneminde zorlu imtihanlardan geçmiş bu imtihanlardan başarıyla çıktığı için güçlü ve köklü bir millettir. Önüne çekilen setlerden ve engellerden kurtaran yiğitleri ilelebet hayır ve dualarla yad edecektir. Türk Milleti’nin kızıl dalgalardan etkilenmesi ve memlekette komünizmin bir tehlike olarak yandaşlar toplaması, dönemin düşünürü, fikir adamı, fikir babası, tarihçisi Nihal Atsız ve O’nun gibi düşünenleri rahatsız etmişti. Kendini Türk hisseden herkesi fikirleri ile komünizm karşısında bir şeyler yapmaya çağırıyordu. Bunun için “Bozkurt”, “Orhun” ve Çınaraltı” gibi dergiler çıkarıldı. Bunlardan rahatsız olan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in okullarda komünist yazılar içeren dergilerin okullarda dağıtıldığı iddialarını da içeren açık mektuplar yayınlandı. ‘Ben milliyetçi ve Türk’üm, diyen Başbakan Rüştü Saraçoğlu’nun milliyetçiliği hayata geçiremediğini savundu. Bunlardan dolayı bu dergilerde yazı yayınlayan bu dergileri okuyan okutan kişilerin toplanıp hapislere atılmasıyla başlayan olaylar memleketi sardı. 3 Mayıs 1944 Türk Milliyetçilerin Nihal Atsız ve onun gibi düşünenlerin mahkemeye Türk milliyetçilerinin meydana çıktığı gündür. Nihal Atsız’a göre: ‘Türkçülüğün gafletten ayrılışı can düşmanlarını tanıdığı dost sandığı hainleri ayırdığı’ gündür” ifadelerine yer verdi.
Program, 3 Mayıs’tan bu yana dava için çalışan ve 3 Mayıs’ta tutuklananlar için Yasin-i Şerif okunarak sonlandırıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg