Bozdoğan Ülkü Ocağı, Sarıkamış harekâtının 96. yıl dönümü nedeniyle bir konferans düzenledi. Bozdoğan Belediyesi Kültür Merkezi"nde düzenlenen konferansa, Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Araştırmacı Tarihçi Yazar Zekeriya Özdemir konuşmacı olarak katıldı.
Sarıkamış şehitleri için Bozdoğan"da gün boyu sürdü. Gün boyu Bozdoğan"da lokma dağıtılırken, Sarıkamış şehitleri için mevlid-i şerif okundu. Bozdoğan Belediyesi Kültür Merkezi"nde düzenlenen konferansa, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Emniyet Amiri Eşref Acar, İlçe Müftüsü Ömer Çoban, MHP Bozdoğan İlçe Başkanı Çağrı Sarıoğlu, Bozdoğan Belediye Meclis Üyesi Cihat Öztürk, MHP İl Genel Meclis Üyesi Galip Özel, Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Nazilli Belediye Meclis Üyesi Dursun Öztunç, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Ayhan Tekin, Halk Eğitim Müdürü Emin Sidar, Türk Diyanet Vakıf Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Şengöz ve çok sayıda davetli katıldı.
Sarıkamış şehitlerini anma konferansında açılış konuşmasını yapan Bozdoğan Ülkü Ocağı Başkanı Engin Tulumbacı; “Türk milletinin sarsılmaz imanının göstergesidir Sarıkamış. Ana ben ölmedim diyen Mehmetçiğin yüreğidir Sarıkamış. Sahipsiz kalan vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır, duygusunun yaşanmasıdır Sarıkamış. Olumsuz hava şartları ve imkânsızlıklara rağmen binlerce vatan evladının " Biz Bu Ülkeyi Karşılıksız Sevdik" demesinin adıdır Sarıkamış. Sarıkamış"ı anlamak için sevdanın adının ne olduğunu bilmek gerekir. Bu sevginin adı sadece ana, baba, yar demek değildir. Bu sevginin adı vatan, bu sevginin adı bayrak, bu sevginin adı millet bekasıdır. Allah-u Ekber dağlarında dondurucu soğuğa rağmen verdikleri mücadele, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün öneminin tüm dünyaya gösteren bir harekettir. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız, böyle bir ecdadın yarınlarıyız. Sarıkamış, bireysel istikbal ve istiklal mücadelesi değil vatan ve milletin var olması adına ödenen bir bedeldir. Geçmişin kültürün ve insanı insan yapan değerlerin buğz edilmeye çalışıldığı bu günlerde geçmişimize sıkı sıkı sarılıp o şuurdan ayrılmamalıyız. Bana ne, Nemelazım, gibi anlamsız duygulara hayatımızda yer vermemeliyiz. Ben değil biz olgusuna ulaşmalıyız. Önce hemen bir yanımızdaki diyelim. Önce bir yanımızdakinin elini tutalım, sevelim ona omuz verelim. Çünkü hemen bir yanındakinin elini tutmayan tutamayan, sevmeyen sevemeyen, omuz vermeyen veremeyen, yarın milleti için ne yapabilir ki? Bizler milliyetçi Türkiye"nin mimarları olarak diyoruz ki! Bir olalım, birlik olalım, beraberce olalım. Geçmişimizden aldığımız ruh ile geleceğe daha berrak bakalım. Bundan 96 yıl önce birlik ve bağımsız olma duygularıyla yola çıkan, 90 Bin Sarıkamış kahramanını rahmet ve minnet ile anarken, bu vesile ile de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, ebediyete ulaşmış kıymetli ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Aziz atalarımız ruhlarınız şad mekânınız cennet olsun” dedi.
Bozdoğan Ülkü Ocağı Başkanı Engin Tulumbacının konuşmasının ardından, konferans sunumunu yapmak üzere Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Araştırmacı Tarihçi Yazar Zekeriya Özdemir kürsüye çıktı. Sarıkamış harekatının öncesine ve oluş yılına değinen Özdemir, 1 saat süren konferansında davetlileri adeta tarih yolculuğuna çıkardı. Konferansın sonunda Bozdoğan Ülkü Ocağı Başkanı Engin Tulumbacı konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Tarihçi Yazar Zekeriya Özdemir"e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.