Tokuşa tokuşa anlaşan gençlik istemiyoruz

Bakan Çelik, Akdeniz Üniversitesi"ndeki olayları değerlendirirken “İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa anlaşır. Tokuşan gençlik istemiyoruz” dedi

Bazı açılışlar için Konya"nın Kadınhanı ilçesine giden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki olayların kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Hayırsever iş adamı Zeki Altındağ tarafından yaptırılan Zeki Altındağ Anadolu Lisesinin açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, şunları söyledi: “Fikrin bittiği yerde, medeni davranışın bittiği yerde, kavga ve şiddet başlar. Bu bize yaklaşmamalı. İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuş anlaşır. Biz tokuşa tokuşa anlaşan bir nesil, gençlik istemiyoruz.”

Bakan Çelik, özellikle kız kız öğrencilere liseden sonra siyasetle ilgilenmelerini önerinken de politikada kadın siyasetçi sayısının arttığını, "siyaset kızlara göre değil"anlayışının yanlış olduğunu söyledi. Siyasette dürüst, çalışkan, namuslu insanların bulunması isteniyorsa siyaset yapılacağını kaydeden Çelik, “Depolitize olan toplun, kendi meselelerini düşünemeyen toplumdur” dedi.

İşadamlarına çağrı

İşadamlarını eğitime destek vermeye çağıran Bakan Çelik, “Paylaşmak en büyük insani erdemlerden biridir. Bazı işadamlarırnın cebinde akrep vardır. Onlar paralarının bekçiliğini yaparlar” dedi.

Açılışını yaptığı okulda öğrenim gören öğrencilerin diplomalarında sadece Zeki Altundağ yazılmayacağını kaydeden Bakan Çelik, “Gönüllerine de yazılacak. Bu, her faniye nasip olmayan bir duygudur. Zenginlerimize diyorum ki maden Allah sizlere vermiş, siz de Allah"ın kullarıyla paylaşın. Böylece haz duyarsınız. Aksi taktirde varisler onu hallederler” diye konuştu. Çelik"in açılışını yaptığı okul, 2007-2008 öğretim yılı başında hizmete girmiş ancak resmi açılışı yapılmamıştı.

Bakandan öğretmene de "Çak"

Çelİk, okulda öğrencilerle "çak" yaptı. Okul bahçesinde yürürken açılış için gelen Kadınhanı Sağlık Lisesi Sağlık Bilgisi öğretmeni Funda İplikçi"nin yanına geldi. Kadın öğretmen elini tokalaşmak için uzattı. Ancak Bakan Çelik, öğrencilerle yaptığı gibi elini havaya kaldırınca İplikçi"de elini kaldırıp bakanla "çak"yaptı. Bakan Hüseyin Çelik, okulun açılışının geçikmesiyle ilgili olarak, “Geçtiğimiz yıl gelecektik. Mazeretimiz olduğu, engel çıktığı için gelemedik. Zeki amcamıza şükran borcumuzu ödemek ve takdir etmek için bu resmi açılışımızı yapıyoruz” dedi.

KAFA TOKUŞTURMA

Ülkücü gençlik ve MHP "lilerin bir bölümü kafa tokuşturarak selamlaşıyor.