Belgeselin yapımcısı Bilal Kalyoncu, Golden Age Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, SiyahTürk yapım şirketinin çektiği belgesel için 1980 öncesi Ülkücü Hareketin önde gelen 80 ismiyle röportaj yapıldığını söyledi.

Belgeselin, 42 yıllık mazisi olan bir hareketin özlemi olduğunu ifade eden Kalyoncu, ''Ülkücüler ve ülkücülüğün Türkiye için yaptıklarının yüzde 1'ni yansıtabildiysek başarılı bir çalışma ortaya koymuş oluruz'' dedi.

Belgeselin, ülkücüler hakkında bilinen bütün yanlış algıları yıkacağı yönündeki inancını dile getiren Kalyoncu, ''Bu belgesel, toplumun ülkücülere bakış açısını önemli ölçüde değiştirecek. Ülkücü harekete ve onun sembolleşen kişi, kurum ve değerlerine teşekkür çalışması yaptık'' diye konuştu.

Çekimlerin yüzde 90'ı tamamlanan, 12 Eylül'de yayınlanması planlanan belgeselin, bir televizyon kanalıyla anlaşıp 13 bölüm olarak dizi halinde izleyiciyle buluşturulmasının amaçlandığını belirten Kalyoncu, şunları kaydetti:

''Biz inandığımız değerlerin bir mücadelesi olarak bu işe başladık, kimseye taraf ve cephe olmadan, objektif bir biçimde çalışma ortaya koymaktayız. Biz ülkücüleri yansıtıyoruz. 1980 öncesi bütün ülkücülerin çıkış noktası MHP'dir. Ülkücülük ismini bulan merhum Alparslan Türkeş ise MHP Genel Başkanı'dır. Ülkücü kimliğinizle siyaset yapmak istiyorsanız bunun adresi MHP'dir.''

Bilal Kalyoncu'nun konuşmasının ardından belgeselin, 4 fragmanı gösterildi.