Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstiklal Marşı"nın kabul yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlen ve Türk milletinin sürüklenmek istendiği kültür erozyonunu konu alan “Delimi-Velimi” tiyatro oyunu Aydın Belediyesi Muzaffer İzgü tiyatro salonunda gerçekleştirildi.
Etkinliği Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda üniversite öğrencisi ve vatandaş izledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Ziraat Mühendisi Ata Demirtaş, “İstiklal Marşımız ve 2023 Lider Ülke Türkiye” konulu konuşmasında Ülkücü hareketin günlük heyecanlarla değil, milletin ve devletin bekası doğrultusunda çalıştığını belirterek, “Ülkücü hareket Büyük Türk Milletine Yolgösterici değerdedir. Bozkurt olmak bunu gerektirir” dedi.
Demirtaş, konuşmasının istiklal marşı ile ilgili bölümünde ise, “İstiklal marşımızın eşi benzeri yok. Allah şehitlerimizden razı olsun .İstiklal marşı olarak kabul edilen şiiri kaleme alan Mehmet Akif Ersoy"dur. Ancak onu yazan Necip Türk Milleti"dir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sahnelenen "Delimi-Velimi" adlı tiyatro oyunu büyük beğeni toplarken; oyunun sonunda tiyatrocular izleyicilerden büyük alkış aldı. -iha