Ülkü Ocakları Nazilli Şubesi"nde düzenlenen etkinliğe Ülkü Ocakları Nazilli Şubesi Başkanı Ahmet Kaya, şube yönetimi ve şube üyesi gençler katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Ahmet Kaya, “Ünlü şairimiz vefat edeli tam 26 yıl olmuş. Sanki dün gibi; 26 Mayıs 1904 Perşembe günü İstanbul"da doğan şair Necip Fazıl, 25 Mayıs 1983 tarihinde vefat etti. Fikirleri ve aksiyonlarıyla hep gündemde kalan Şairlerin Sultanı mücadelesi ile Türk fikir ve edebiyat dünyasının gönlünde her zaman ön safta yer aldı. Mürşidinin sende iki şey fazla muhabbet ve akıl dediği Necip Fazıl ömrünün sonuna kadar inandıklarının muhabbetiyle akıl kıvılcımları parlatan bir mücadele adamı oldu. Kalemini büyük bir ustalıkla kullanan şairimiz mürekkepten meşalesiyle milletini hep aydınlattı” dedi.
Yüzlerce öğrenci yetiştiren Necip Fazıl Kısakürek"in yaşamı boyunca ülkenin değerlerini ortaya çıkardığını işaret eden Kaya, “Kendisi gençliğe öncülük eden önemli bir isim olduğunu belirterek az tanıdığımız ancak bizim sözcülüğümüzü yapmış olan bir insan. O yazıyorsa kabul ettiğimiz biri ve ben öyle düşünüyorum ki sevilme konusunda büyük şair Mehmet Akif Ersoy" dan sonra en çok sevilen yazardır. Necip Fazıl Kısakürek büyük bir dinin mensubu olduğunun farkında olarak büyük bir ulusun yok olduğu anda ortaya çıkmış ve etrafında gençlik hareketi oluşturmuştur” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek"in anısına Kur"an-ı Kerim tilaveti ve Mevlit"i Şerif okundu. Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Necip Fazıl Kısakürek ve şehitler için hep birlikte dua edilmesiyle son buldu.