Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ülkü Ocaklarına yönelik düzenlenen çete operasyonlarını, ülkücülere çamur atma olarak değerlendirirken, bir an önce soruşturmanın tamamlanmasını isteyen Bahçeli, “Bozkurda leke bulaştırmaya çalışan gafillerin, önce kendi lekeli sicillerine bakmaları ve hıyanetin elinden nasıl tuttuklarını görmeleri hayırlarına olacaktır. Bilinmelidir ki, Ülkü Ocakları ve Ülkücüler asla yalnız ve sahipsiz değildir” dedi.
 
Bahçeli konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin adaletsiz, hukuksuz ve vicdansız bir yönetim altında can çekiştiğini kaydetti. Operasyonların siyasi maksatlar gözetilerek yapıldığını ifade eden Bahçeli, “Belirli amaçlara dönük kolluk gücü faaliyetleri ile yargının tarafsızlığını kaybetmesi yaşanan sorunların merkezine oturmuştur. Son zamanlarda Ülkü Ocakları’na yönelik saldırı ve tezgâhlar da bunlar arasında yer almaktadır” dedi.
 
"ÜLKÜCÜLER SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR"
Bahçeli ülkü ocaklarına yönelik çete operasyonuna eleştiride bulunurken şunları söyledi:
 
“Özellikle AKP hükümetinin açıkları birer birer meydana döküldükçe ve bölücü canilere kol kanat gerdiği deşifre oldukça, Ülkücülere çamur atılmakta ve komplolar düzenlenmektedir. Amaç bellidir ve Ülkücüler adice sindirilmeye çalışılmaktadır. Bununla birlikte ‘Şafak Operasyonu’ adı altında yürütülen soruşturma kapsamında Ülkücü Hareket vahim bir şekilde zan ve töhmet altında bırakılmış, üstelik kamuoyuna yalan ve yanlış bilgiler ahlaksızca servis edilmiştir. Ancak Türk-İslam Ülküsü’nün yaşanması, yaşatılması ve tanıtılması konusunda tarihi ve hayati bir niteliği olan Ülkü Ocakları’nı; karalamaya, karartmaya kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. Özellikle yapılan gözaltılar sonrasında; yazılı ve görsel medyaya yansıtılan fotoğrafların, görüntülerin ve kamuoyu hazırlama amaçlı girişimlerin adaletle ve insanlıkla bağdaşır bir tarafının olmadığı açıktır. Nitekim Ülkü Ocakları’nı organize bir suç teşekkülü gibi göstermeye çalışmak ve başka yerlerden temin edilen suç aletlerinin bulunduğu yer gibi takdim etmeye yeltenmek izansızlık ve aşağılık bir tertiptir. Ülkücü ile çete kelimesini bir araya getirme uğraşı verenlerin, teröristle demokrasi ve barış kavramlarını birlikte kullanan çürümüş ve nesebi gayrisahihler olduğu ortadadır.”
 
"SORUŞTURMA BİR AN ÖNCE TAMAMLANSIN"
MHP lideri söz konusu iddiaların mesnetsiz ve temelsiz ithamlar olduğunu belirterek, Ülkü Ocakları mensuplarını dâhil eden soruşturma ve kovuşturmanın sonuna kadar gidilerek bir an önce tamamlanması ve gerçeklerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini, bunun ilgililerin en büyük görevi ve sorumlulukları arasında olduğunu vurguladı. Bahçeli “Bozkurda leke bulaştırmaya çalışan gafillerin, önce kendi lekeli sicillerine bakmaları ve hıyanetin elinden nasıl tuttuklarını görmeleri hayırlarına olacaktır. Bilinmelidir ki, Ülkü Ocakları ve Ülkücüler asla yalnız ve sahipsiz değildir. Aksini düşünerek tuzaklar kuranların, tertip ve kışkırtmalarla sonuç alacağını düşünenlerin; Milliyetçi-Ülkücü camianın inancı, cesareti ve asaleti karşısında tükenmekten ve yok olmaktan başka bir şansları olmayacaktır” dedi.(ANKA)