Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde, Topkapı Akgün Otel'de eski ve görevdeki 600 Ülkü Ocağı başkanının katıldığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek, halk oylamasında 'evet' temalı bir toplantı düzenlendi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yaptığı konuşmada, Ülkü Ocaklarının bugünkü temsilcileri olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, gece uyumadan, gündüz durmadan Türk milletinin bekası adına, Türk devletinin geleceği adına varlıklarını ortaya koyduklarını söyledi.

Kendilerini derinden yaralayan gereksiz durumların da varlığının söz konusu olduğunu anlatan Kılavuz, "1 Kasım tarihi itibarıyla camiamız, hareketimiz adına bir söz hakkı dahi olmayan, geçmişi karışık, mazisi olmayan, davamız adına hiçbir mücadelenin içinde olmayan sadece çeşitli dünyalıkları elde edebilme noktasında bulunan, ülkücü şehidi, gaziyi bilmeyen bazı aklıevveller, birilerinin de pohpohlamasıyla meydana çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine değinen Kılavuz, şöyle devam etti:

"Bu konuda gerçekten çok dertliyim. Kimdir ya? Bir milletvekilinin ötesine geçemeyen, bir gerekçeyle milletvekili olmuş bir şovmen kalkıyor, milliyetçi-ülkücü hareket adına genel başkanlık-liderlik tamtamları yapmaya çalışıyor. Bu davada herkes gitse sana acaba yer kalır mı? Sen kimsin be edepsiz! Ne olduğunu bize açıkla? Ülkü Ocaklarıyla, Milliyetçi Hareket Partisiyle nasıl bir geçmişin vardır? Bir kare poz ver bakalım. Şimdi durmuyor, sabah-akşam, dün ağabeylerimizin şehit olması için bazı PKK'yla, memleket-vatan düşmanlarıyla hareket etmiş hala savunuculuğunu yapan o gazetelerde veyahutta medya organlarından inmiyor. Allah rızası için geçmişinde bu dava adına ne yaptın görelim. Haddini aşma. Biz, rahmetli Başbuğumuzun emanetini, namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz olarak görüyoruz."