Aydın AKP 1.Sıra milletvekili adayı Mehmet Erdem’in MHP hakkındaki düşüncelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Siyasi mercide olduğu için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak bizimle ilgili olarak ülkücü hareketin şehitleri istismar edip de prim yapmak bunları oy döndürmeye yönelik beyan ediliyor. Yaklaşık 43 yıldır şehit cenazesi kaldırmakta olan bir ülkücü ailenin bizim hareketimizin temelinde kan var. Bunları istismar edip de prim yapıp da oy döndürme sözlerini kınıyorum Mehmet Erdem Beyin. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Merak ediyorum, kendisi hiç şehit cenazesi katılmış mı acaba? Bizim ne kadar istismar edip etmediğimizi kendisi çok iyi bilmektedir.

Ülkemiz buhranlı bir dönemden geçmektedir. Kürt meselesi adı altında aslında PKK sorunu olması lazım. Buna da bir çözüm üretilmesi lazım. Çözüm bulunması gerekirken istismar edilmesi BDP’nin sözlerinin hareketlerinin örgüt yanlısı hareketlerinin tamamen Kürt halkına endeks edilmesini ben doğru bulmuyorum.

Son günlerde Ağaçlı Köyünde tatsız bir olay yaşandı. Bu konudaki düşünceleriniz?

Ağaçlı’daki ve benzeri olaylar aziz Türk milletinin birliğini bozmaktadır. 3–5 tane çapulcunun provatif hareketlerle Türk milletine zarar vereceğine bizler inanmıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Bahçeli de son zamanlardaki BDP taşkınlığıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Genel Başkanımızın talimatlarıyla bizlerde görevimize devam ediyoruz. Her şey bir kıvılcımla başlar. Tabii burada bir kıvılcım oluşturdular. Ateşe çevirmek istediler. Aydın’dan başlayıp Türkiye geneline yaymak istediler. Malum Türkiye genelinde de sıkıntılarımız mevcut. Aziz milletimiz bu oyunlara gelmeyecektir. Buradan BDP teşkilatı da demeyelim, 3–5 çapulcunun hareketini kınıyoruz. Ülkücü teşkilatını direk olarak ilgilendiren bir durum söz konusu değil. Burası bir köy ve burada da bizim ülküdaşlarımız, biz orda tamamen bölgemize sahip çıkmadan dolayı sıkıntımızı dile geçirmek için basın açıklaması yapmış bulunmaktayız.

hatice0.20110426090437.jpg

Başbakanımızla Sayın Bahçeli arasında yaşanan “bozkurt-çakal polemiği” hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

Bozkurt’un Türk vatandaşı için ne manaya geldiğini, neyi temsil ettiğini dikkat etmek lazım. Bizim birçok destanımıza başta Ergenekon olmak üzere birçok söz konusu olmuş bize verilmiş mübarek bir varlıktır. Bozkurt; bağımsızlığın, esaretin temsilidir, emsalidir. Şuan dünyanın çeşitli yerlerindeki Türk halkının çekmiş olduğu sıkıntılarda göstermiş olduğu tepkidir. Bu tepkiyi bozkurt gösterir. Duruşumuz, hal ve hareketlerimiz bozkurt gibidir. Sayın Başbakanım bu durumu farklı algılayıp, bu şekilde açıklamalar yapmasını kınıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Bahçeli bu konuda gerekli cevabı verdi. Genel Başkanımız, kendisinin de çakal sürüsüyle gezdiğini belirtti. Bu konuda Genel Başkanımıza katılmamak elde değil.

MHP Aydın Milletvekili aday listesini nasıl buldunuz?

Cenabı Allah’ın izniyle 7 milletvekilliğinin 7’sine de talibiz, hedefimizde en kötü ihtimalle 4 milletvekili var. Listemiz tamamen Aydın’a en iyi hizmet edecek kişilerden oluşuyor. Recep Bey ve Ali Bey Aydın’a hizmet etmiş kişilerdir. Yapmış oldukları hizmet karşılığı zaten 1. sıra ve 2. sıradan devam ediyorlar. Diğer vekil adaylarımız da bulundukları bölgelerde sevilen sayılan insanlardır. Temayül yoklaması, anketler, araştırmalar sonunda liste belirlendi. Liste Genel Başkanımızın takdiridir. Önümüzdeki seçimlere en iyi şekilde hazırlanıyoruz.

Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanlığı teşkilat yapısı şube sayısı ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Aydın merkez olarak, 12 ilçe, 5 belde, 1 tanede il binamız bulunmaktadır. Toplamda 18 tane ülkü ocakları teşkilatımız bulunmakta. Teşkilatımız tamamen milli ve manevi duygulara sahip çıkarak örfümüzün âdetimizin yaşatıldığı, yaşatılmaya çalışıldığı gençlerin sokaklardan, kahve köşelerinden uzaklaşıp kültürlü düzeyli bir Türk genci olması için çalışmalar yaptığımız eğitim yuvalarıdır. Ocaklarımızda çeşitli eğitim seminerleri, anma programları, çeşitli günlerde konser faaliyetlerimiz, spor turnuvalarımız, tiyatro etkinliklerimizle gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Ülkemizin son zamanlarda geçirdiği buhranlı durum la ilgili olan konularla bilinçlenmesini sağlıyoruz. Ülkemizi refaha kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz.

Bizlerin sokakta işi yoktur. Ülkücülerin, ülkü ocaklarının sokakla işi yoktur. Ülkücü hareket sokakta kurulmamıştır, bulunmayacak ve kaybolmayacaktır. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz. Yapılacak olan seçimlerde de Cenabı Allahın izniyle Sayın Genel Başkanımız Bahçeli’nin başbakan koltuğunda, milliyetçi hareket partisini de iktidar olarak görmek istiyoruz. Ve çalışmalarımız da bu yönde. Sonucunda böyle olacağından eminiz.

Bazı gençler okullarda ülkücülüğü kötüye kullanıyorlar. Buradan ülkücü gençlere vermek istediğiniz mesaj nedir?

Dolu bir bardak düşünelim. Bardağın %1’i boş, %99’u dolu. Veya %1’i dolu %99’u boş. Şimdi biz kalkıyoruz bir kademesine bakıyoruz. Arkadaşlarımız bizi temsil eden, bu arkadaşlarımızla muhatap olan Ülkü Ocaklarıyla, ülkücü hareketle muhatap olmuşun gibi belirttiğimiz bir arkadaşımız değil. İllaki vardır, ancak bizlerin şuanda gerek üniversitede gerek teşkilatımızda gerek yanımızda bulunan arkadaşlarımızda eli tespihli, üstü başı dağınık, pardisolu arkadaşlarımız bulunmamaktadır. Arkadaşlarımız kılık kıyafetleriyle, duruşlarıyla, kişilikleriyle bulunduğu alanda ülkücü hareketi gerekli şekilde temsil ettiğine bizler inanıyoruz. Mutlaka bu şekilde yanaşmaya çalışan kişilerde vardır. Fakat bunlar bizim hareketimizin merkezi değildir. Bizi temsil etmiyorlar. Buraya gelen adından da anlaşılacağı gibi eğitilecek, kendini eğitme yoluna gidecektir. Bu tarz kişilerle hiçbir bağlantımız bulunamaz. Bu arkadaşlar, ülkücü hareketle bağlantısı yoktur, olamaz. Biz ideolojik bir teşkilatız, davayız. 3–5 ne olduğu belirsiz arkadaşımızın yapmış olduğu durum tamamen ülkücü hareketle bağdaştırılamaz. Bağdaştırılmasını da istemiyorum.

Her şeyi konuştuk. Bir de sizden bahsedelim…

1986 yılında Aydın’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Aydın’da tamamladıktan sonra, üniversiteyi de burada okumak istediğim için Ziraat Fakültesini tercih ettim. 2005 yılında üniversite eğitimime başladım. 23 Mart 2007 yılında Sayın Genel Başkanımızın talimatları ve takdiriyle Ülkü Ocakları İl Başkanlığına atandım. Bu yıl okulum bitecek. Kitap okumayı, futbol maçlarını izlemeyi seviyorum. Tabii yoğunluktan gidemiyorum. Siyasi konulara, ülke gündemine vakıf olmaya çalışıyorum. Bu konularla ilgili çalışmalar yapıyorum. Pazar günlerini kendime ayırırım. Nişanlımla birlikte vakit geçiriyorum.

Nişanlımla demişken, Nihal Hanımla nişanlılığınız çok konuşuldu. Özellikle gerçek bir nişanlılık mı yoksa göstermelik bir durum mu şeklinde birçok söylenti çıktı. Bu konu hakkında ne söyleyeceksiniz?

Nihal hanımla birbirimizi seviyoruz. Severek nişanlandık. Cenabı Allah nasip ederse önümüzdeki ayın 21’inde düğünümüz var. Mutluyuz, huzurluyuz. O nasıl bana, teşkilatla ilgili duygularını belirtmiyorsa, ben de onun gerek basın olarak gerek radyocu kimliğiyle gerekse hayatında çalışma yapacağı partiye, belediyeye, habere karışmıyorum. Birbirimizin işlerine müdahale etmiyoruz. Dediğim gibi mutluyuz, huzurluyuz. 

 

dsc_0515.jpg

Röportaj: Hatice Karaarslan