Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, kendisinin bir ‘Aydın hastası’ olduğunu ifade ederek Aydın için ne yapılması gerekiyorsa her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. Ülken, görevlerinin farkında olduklarını işaret ederek Aydın’da en büyük sorunun her alanda tavırsızlık sorunu olduğunu söyledi. Aydın’da turizm potansiyelini arttırmak için başladıkları girişimlerin gayet iyi devam ettiğini ve son olarak Yunanistan’dan 52 kişilik 8. kafilenin geçtiğimiz günlerde Aydın’a geldiğini beyan etti.
Aydın Ticaret Odası isminin bugün itibariyle Efeler Ticaret Odası olarak değişmesinin imkanı olmadığı konusunda da açıklamada bulunan Ülken, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde oda veya borsa kurulabilmesi hemen hemen imkansız. Türkiye genelinde ilçelerle birlikte 365 tane oda ve borsa var. Odamızın ismi Aydın Ticaret Odası olarak kalacak. Zaten birlikteki işleyiş açısından bakıldığında da tüm oda ve borsalar eşit değerdedir. Ama ağırlıklı olarak il odalar muhatap alınır. Bu biraz da il odanın kendi karizması ve kendi ilişkileri ile alakalıdır. Her zaman için ön ayak olabilecek öncü bir oda olması gerekiyor. Şu an itibariyle o da Aydın Ticaret Odası oluyor” diye konuştu.

“FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ”
Sosyal projeler AYTO’nun işi değil ama sosyo-ekonomik projelerin Ticaret Odası’nın işi olduğunu öne süren Ülken, “Aydın’da turizmi başlatmaya çalışıyoruz. Biz turisti getirip Aydın’daki önemli yerleri gezdirip gönderirsek bizim o işten fazla bir kazancımız olmaz. Ama o turist gelir bir saat çarşıda alışveriş yaparsa işte o zaman bizi ilgilendiriyor demektir. Yani sosyal projeyle sosyo-ekonomik proje arasındaki farkı bu şekilde ifade ediyoruz. Mutlaka gelen turistin bizim üyemizden ve Aydın esnafından alışveriş yapmasını hedefledik. Bu olmasaydı biz bu işe kalkışmazdık. 8. kafilede 52 turist Yunanistan’dan Aydın’a gelerek hedeflerimiz doğrultusunda beklentilerimizi gerçekleştirdi. Bizim burada tek başımıza bir şey yapma şansımız yok. Aydın’ın mutlaka tüm dinamiklerinin elini taşının altına koyması gerekiyor. Biz burada farkındalık oluşturuyoruz. Ayrıca Aydın kent merkezi kısa kültür turunun da tescili yaptırarak biz bu farkındalığı oluşturduk ve devam ettireceğiz. İlk başta bu süreç bize aitken önümüzdeki sene eğer Aydın’ın tüm dinamikleri elini taşın altına koymazsa bu proje yürümez. Yani önümüzdeki zamanda da süreklilik devam etmelidir. Bu arada Aydın’ın ilk magnetini de biz yaptırdık” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg