Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye"nin sosyal ve ekonomik gündemini değerlendirdi.
Türkiye"nin en önemli iki gündem maddesinin terör ve ekonomik sıkışıklık olduğunu ifade eden BBP İl Başkanı Mehmet Yeter “1978 yılından beri PKK terörü ile mücadele ediyoruz. Milyarlarca dolarımızı ve binlerce insanımızı kaybettik. PKK terörünün bitirilmesi içir gerekirse seferberlik bile edilebilir. Türkiye"nin gücü terörü bitirmeye yeter. PKK ile mücadelede ABD ile istihbarat paylaşımını kesmeli ve kendi istihbaratımızı kendimiz sağlamalıyız. Son Aktütün baskınında görülmüştür ki ABD kendi istediği istihbarat bilgilerini bize vermektedir” diyerek devlet adamlığında gaflet içinde olmanın ihanet ile eşdeğerde olduğunu belirtti.
Tüm dünyada yaşanan küresel krize de dikkat çeken BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter Türkiye"ye yatırım yapan ve borç para veren güçlerin krizi bahane ederek paralarını ani bir şekilde çekmeleri durumunda Türk ekonomisinin önemli sıkıntılar yaşayacağının altını çizdi. Mehmet Yeter konuşmasının sonunda 19 Ekim Pazar günü partilerinin Aydın Olağan İl Kongresini gerçekleştireceklerini söyledi.