Sosyal paylaşım sitelerinde açılan etkinliklerde teröre tepki gösteren vatandaşlar sosyal paylaşım siteleri kullanıcılarını arkadaşlarını düzenlenecek olan yürüyüşlere davet ediyor.
Türkiye'de 49, KKTC'de 1 şehirde planlanan yürüyüşlere katılımın yoğun olması için çaba gösteriliyor. 
Davet edilen etkinlikte, etkinlik yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, hiçbir siyasi partinin veya örgütün propagandası kesinlikle yapılmayacağı belirtildi..Yapılacak olan eylemlerin siyaset ve partiler üstü olduğu vurgulanırken "Amacımız sadece şehitlerimizdir.Lütfen sadece Türk Bayrakları ile meydanlarda toplanalım. Son dönemlerde askerimize yapılanlara gönlün razı değilse, sokak ortasında savunmasız askerlerimiz haince sırtından vurularak şehit ediliyorsa, Amerikancı paşalar yüzünden sınır
karakollarındaki nöbet tutan askerlerimiz göz göre göre şehit ediliyorsa, haksızlığa dayanamıyorsan, "Hayat karar ve eylemdir" 'Kalk Boş Oturma', sahaya çık ve haykır sesini göster gücünü. Herşeyden candan vazgeç ama VATAN'dan vazgeçme! Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sindeki genç sensin! En azından bir eylem yap" denildi. 
Açıklamanın sonuna düşülen notta bu eylemi organize eden ne bir siyasi parti ne de başka bir grup olduğu dile getirilirken; "Bu etkinlik şehit haberlerinin medyada şike, and içme haberlerinin arasında yer alamamasına tepki amacıyla oluşturulmuştu. Daha sonra ilgi gösteren herkes katkı sağladı. Başka bir söylemle bu eylemleri düzenleyenler tamamen Türk Millet'inin kendisidir. Aşağıdaki eylem yapılacak illerde etkinliğin hiçbir yetkilisi de yoktur. Tek yetkili meydanlarda toplanan insanlar olacaktır ve
kendi kendilerini organize edeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.
Etkinlik yöneticileri talepler doğrultusunda sürekli güncelledikleri yürüyüş listesini de yayınladı. Bu listeye göre Türkiye'de 49, KKTC'de ise 1 şehirde yürüyüş yapılacak.