Aydın Belediyesi Başkanı İlhami Ortekin, ihale aşamasını tamamladıkları üst geçit projesiyle şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığı sorununu çözmeyi planladıklarını belirtti. Projenin önümüzdeki Kasım ayı gibi tamamlanacağını müjdeleyen Ortekin, Aydın"a mutlaka bir çevre yolu kazandırılması gerektiğini savundu.
Aydın il merkezinde yaşanan trafik sorununu çözüme kavuşturmak için her gün yeni projelerin hayata geçirilmekte olduğuna işaret eden Belediye Başkanı İlhami Ortekin, kentin en büyük sorunlarından olan ve il merkezindeki kazaların büyük çoğunluğunun meydana geldiği Yeni Dörtyol Kavşağı"nda yaşanan araç ve yaya trafiği sıkışıklığını çözmek için yeni bir proje hazırladıklarını söyledi. Projenin ihale aşamasının 12 Ağustos"ta tamamlandığını ve çalışmaların kısa bir süre sonra başlayacağını müjdeleyen Ortekin, “Yeni Dörtyol Kavşağı"nda düşündüğümüz dört ayaklı üst geçit projesi için 5 firma dosya hazırladı ve 2 firma ihaleye katıldı. Yaklaşık 2,5 milyon YTL olarak belirlenen keşif bedeli yüzde 20 kırımla 1 milyon 779 bin YTL"ye indirildi. Proje kapsamında yürüyen merdivenler ve özürlü asansörleri inşa edilecek. Dört iniş ve dörtte çıkış bandından oluşacak olan üst projesi tamamlandığında hem o bölgedeki sıkışıklığı önleyeceği hem de yayaların daha güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamış olacağız. Yaptığımız protokolde proje süresi 130 iş günü olarak belirlendi. Ancak ben tüm çalışmaların Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve açılışı gerçekleştireceğimizi tahmin ediyorum” dedi.

 
ÇEVRE YOLU MUTLAKA YAPILACAK
Aydın"da yapılması yıllardır gündemde olan Çevre Yolu Projesi kapsamında çalışmaların da devam ettiğine değinen Başkan Ortekin, çevre yolu tamamlandığında Denizli-Aydın-İzmir E-87 karayolunun Aydın sınırları içerisinde kalan bölümündeki otobüs ve kamyonların neden olduğu yoğunluğunun ortadan kalkacağını iddia etti. Aydın Şehirlerarası Otobüs Garajı"nın Muğla karayolu üzerine taşınmasıyla önemli bir adımın daha atılmış olacağına işaret eden Ortekin, “Aydın"da diğer bazı illerde olduğu gibi daldı-battı denilen yollara ihtiyaç yok. Çükü bu yollar birçok noktadan gelen trafiği toplama özelliği taşıyor. Bizim böyle bir yolumuz olmadığı için mutlaka Aydın"a bir çevre yolu kazandırılması gerekiyor. Mevcut durumda çizilen proje üzerinde çalışmamız ve kamulaştırma yapmamız çok güç. Çünkü özel idare ve belediyelerle birlikte böyle bir çalışma yapsak dahi yaklaşık 7 bin ayrı mülk sahibi var. Biz bu konuda gerekli münacatımızı yaptık; Ovaeymir, Çeştepe ve Tepecik beldelerinin bize bağlanmasını istedik. Bu bağlanma gerçekleştiği takdirde o zaman çalışmalar daha da hızlanacak. Kamulaştırma için yaklaşık 4-5 milyon YTL"ye ihtiyaç var. Beldelerin bağlanması gerçekleşirse sorunun büyük çoğunluğunu çözmüş olacağız” diye konuştu.