Okyar için Beşiktaş Kulübü'nün Akaretler'deki binası önünde düzenlenen törene, Okyar'ın eşi Asuman Okyar ve oğlu Suat Okyar ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, yönetim kurulu üyeleri, futbol takımı teknik heyet ve oyuncuları, siyah-beyazlı camianın önde gelen isimleri, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve siyah-beyazlı taraftarlar katıldı.
Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, adam gibi adamı kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi:
''Sadece Beşiktaş'ın ve Türk spor camiasının değil, insanlığın başı sağ olsun. Para düşünmedi, dost düşündü. Galibiyet düşünmedi, dost düşündü. Onu kaybettik, ama kalbimizde yaşatacağız. Geçen yıl Kazım ağabeyi kaybettiğimizde şampiyonluk sözü vermiştik. Şimdi de güzel adama söz veriyorum. Şampiyonluk kupalarını onun için kaldıracağız.''
OĞLUNUN GÖZYAŞLARI
Okyar'ın oğlu Suat Okyar da babasına gösterilen sevgi nedeniyle inanılmaz bir baskı hissettiğini belirterek, başta Yıldırım Demirören olmak üzere camianın önde gelen isimlerine ve kendilerini sevenlere teşekkür etti.
Konuşmasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Suat Okyar, ''Babamın her zaman bizden ayırmadığı Beşiktaş taraftarlarına da şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ona layık bir evlat olmuşuzdur. Bütün babalar çok kıymetlidir. İnşallah babam gibi bir baba olurum'' ifadelerini kullandı.
Babasının hayatında yaptığı hiçbir şeyden karşılık beklemediğini, kendilerine de bunu öğrettiğini kaydeden Suat Okyar, ''Babam bize (Ben para biriktirmedim, dost biriktirdim) demişti. Sizlerden rica ediyorum, lütfen onu unutturmayın'' dedi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer ise Vedat Okyar'ın kendilerine sevgiyi öğrettiğini belirterek, ''Böylesine bir sevgi adamını uğurlarken, bir şey söylemek çok güç. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız'' diye konuştu.
Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından Sanlı Sarıalioğlu da canından çok sevdiği arkadaşını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.
Sarıalioğlu, Vedat Okyar için şunları söyledi:
''Tam 40 yıllık dostumdu. O süre içinde beni hiç kırmadı. Hiç kimseyi kırmadığına da yüzde 100 inanıyorum. Hep sevgi doluydu ve her şeye hoşgörü ile bakardı. Futbolcu iken hiç sakatlanmadı. Bu yaşına kadar da hiç hastalanmadı. İlk kez tökezledi, buna da gücü yetmedi. Örnek bir insandı, onu çok özleyeceğiz.''
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ise bugün çok kötü bir gün yaşadıklarını vurgulayarak, ''Vedat, babadan Beşiktaşlıydı. Bugün güzel adamı kaybettik. Allah bize onu unutturmasın'' dedi.
ALKIŞLAR VE ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI
Vedat Okyar, konuşmalar ve yapılan duaların ardından kulüp binasından alkışlar ve çiçeklerle uğurlandı.
Okyar, için kulüp binasının önündeki caddeye ve binaya pankartlar asılırken, naaşı götürülürken de kulüp binasının penceresinden çiçekler atıldı. Törene katılanlar alkışlarla Okyar'ı uğurladı.
Bu arada Okyar'ın eşi Asuman Okyar ile oğlu Suat Okyar'ın son derece üzgün oldukları gözlendi.
Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli ve futbolcular, tek tek Asuman Okyar'a başsağlığı diledi.
Okyar'ın tabutuna Beşiktaş bayrağı ve arkasında Vedat Okyar yazan 10 numaralı Beşiktaş forması konuldu.
Okyar'ın naaşı, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.