Uğur Şirketler Grubu Yurt İçi Satış Sorumlusu Erdoğan Ulaş ve Uğur Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Takmaklı, ADÜ Nazilli MYO Lojistik kulübü öğrencilerine Uğur’u anlattı.
ADÜ Nazilli MYO Lojistik Kulübü üyeleri her hafta düzenledikleri eğitim seminerlerinde bu kez Uğur Şirketler Grubu Yurt İçi Satış Sorumlusu Erdoğan Ulaş ve Uğur Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Takmaklı’yı konuk ettiler. Lojistik bölümü ve diğer bölümlerin önde gelen isimlerin buluşması adına okul yönetimi ve lojistik kulübünün düzenlediği, sektörde önde gelen isimlerin katıldığı seminerde MYO Müdürü Ertuğrul Acartürk ve Lojistik kulübü öğrencileri pratikle-teoriyi harmanlamayı öğreniyor. Lojistik Kulübü öğrencileri Uğur Yıldız, Volkan Ortay, Didem Taşlıçay, Hande Çağlar, Nur Şener ve Pınar İldeniz’in öncülüğünde gerçekleşen seminerde konuşan Uğur Şirketler Grubu Yurt İçi Satış Sorumlusu Erdoğan Ulaş, önemli nasihatler verdiği öğrencilere Uğur grubunun 57 yıllık gelişimini anlattıktan sonra “Ürettiğini satmak zorundasın, satmazsan batarsın” dedi.
05.20110410185601.jpg
“UĞUR, GÜVENİLİR DÜNYA MARKASI”
İşe yeni başlayacak olan kişilerin ve öğrencilerin yaşabilecekleri sıkıntılar, nelere dikkat etmeleri gerektiği, iş yaşamında nelerle karşılaşabilecekler, neler yapmaları gerektiği konularında bilgilendirmede bulunan Ulaş ve Takmaklı, öğrencilerin işe başlamadan önce nasıl donanacakları ve iş alanında o bölümü ilgilendiren tüm alanları nasıl ve neden öğrenmeleri gerektiğini anlattı. Uğur Şirketler Grubu Yurt İçi Satış Sorumlusu Erdoğan Ulaş yaptığı konuşmada “Her yıl ortalama 2 bin 500 bayiimizi bir araya getirerek gelecek yılın planlarını yapıyoruz. Sizler de geleceğinizi planlıyorsunuz. Burada yapacağımız söyleşide deneyimlerimizi sizlerle paylaşarak iş sürecimiz anlatmak istiyoruz. Şu çok önemli bir gerçek; yaşam öyle bir süreç ki, yaşamın her alanında bir öğretmen ve bir öğrencisiniz. Bu iki birlikteliği hiçbir zaman ayırmayın. İş yaşamında olan birliktelik çok farklıdır. Okulun bittiği an büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaksınız. İş bulma korkusu, yaşamınızın devamında atacak olduğunuz adımlar ve yaşamınızı planlamada düştüğünüz sıkıntılar sizi olumsuzluğa itebilir. Güçlü olacak ve okulu bitirmeden yaşama hazır olacaksınız. 1979 yılında iş yaşamına atıldığımızda telefonun olmadığı yıllardan bu güne değişim yaşayarak bugün 3 bin 500 çalışan ve 8 şirketle dünya pazarında güvenilir bir yer edindik. Dünya çapında 137 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bin 500 metrekare alanda üretime başladığımız 57 yıl öncesinden bu güne büyük gelişme kaydettik. Uluslararası onaylı firmaların laboratuarlarından onaylı derin dondurucular satıyoruz. Uğur Avrupa’nın en büyük, dünyanın da ilk 10’a giren ticari soğutucu fabrikasıdır. Bu firmaların literatürüne giren firma olmamıza rağmen her ülkenin pazarına girebilmek için onların yaşantısını, onların kültürünü, dilini ve demografik yapısını tahlil edemezseniz o ülkelere mal satamazsınız. Bu da her yıl 15-20 civarında uluslar arası fuarlara katılarak gerçekleşmektedir” ifadelerine yer verdi.
“ÜRETTİĞİNİ SATMAK ZORUNDASIN”
Şirketler yaşamını sürdürebilmesi için ürettiğini satmak zorunda olduğunu ifade eden Ulaş, “Üretip satamazsanız batarsınız. Üretim ve satış planlaması yapmak zorundasınız. Lojistik bölümü, üretimi, ihracatı bilmesi gerekir. Bunlar iç içe olmak zorundadır. Kendi ana bölümünüz dışında yapılan tüm seminerlere katılmalısınız. Satış yöneticiliği zor bir meslek olduğu kadar çok da zevkli bir meslektir. Öncelikle mesleğinizi severek yapmalısınız. Kendinizi donatmalısınız. Bilgiyi alabildiğiniz kadar beyninize yüklemelisiniz. Tüm seminerlere, eğitimlere katılın ve bilgiyi mutlaka kendi lehinize kullanacak hale çevirin. Kontrolünüz altındaki ve kontrolünüz dışındaki etki alanlarına iyi sahip çıkın. Ve bu alanları mutlaka birleştirin. Mücadeleyi asla bırakmayın. Çalıştığınız yerde şirket kültürü oluşmasını sağlayın. Çalışanından müşterisine kadar bu kültürü oluşturun” dedi.