Cebeci Mezarlığı'ndaki anma törenine Uğur Mumcu Vakfı yetkilileri ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin katıldı. Uğur Mumcu Vakfı adına Yayın Yönetmeni Orhan Tüleylioğlu, Uğur Mumcu'nun mezarı başında konuşma yaptı. Konuşmasında Uğur Mumcu'nun laiklik ve özgür düşünceden taraf olduğunu belirten Tüleylioğlu, ülke sorunlarının düşünce yasağı olmadan tartışılmasını istediğini ifade etti.

Tüleylioğlu, Uğur Mumcu'nun Türkiye'nin bugün gündeminde olan Kürt sorununun çözümüne yol gösterdiğini kaydederek, Uğur Mumcu'nun 1 Nisan 1991 tarihli yazısına da atıf yaptı. Tüleylioğlu, Mumcu'nun kaleminden derlenen köşe yazısından bir bölüm okuyarak "Kürt sorunu, ülke topraklarından parçalar koparılarak değil, din ve mezhep ayrımlarını silahlı çatışmalarla körüklemekle değil, ABD ve CIA destekli Kürtçülükle değil, Edirne'den Ardahan'a, Ağrı'dan İzmir'e, Diyarbakır'dan Antalya'ya kadar her yerde 'insan haklarına saygıyla' çözümlenir" dedi.

Yazar ve gercekedebiyat.com kurucusu Ahmet Yıldız da, Mumcu'nun ilerici bir yazar olduğunu söyleyerek, bir gazeteci olarak bütün taraflarla ilişki kurduğunu ifade etti. Yıldız, edebiyat ve sanatla bir gazeteci olarak nasıl ilişki kurulması gerektiğinin en önemli örneğinin Mumcu olduğunu anlattı.