CHP Aydın milletvekili Bülent Tezcan, ''Uğur Mumcu'nun Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı ve hayatı pahasına ortaya koyduğu mücadele hepimize inanç ve güç vermeye devam ediyor'' dedi.
Tezcan, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 19. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mumcu'nun Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olduğunu belirterek, onun değerini her geçen gün daha iyi anladıklarını ifade etti.
Mumcu'nun bağımsız Türkiye'nin, insan hak ve özgürlüklerinin savunucusu olmanın bedelini canıyla ödediğini dile getiren Tezcan, şunları kaydetti:
''Mumcu'nun mafya-siyaset ilişkisine, yolsuzluğa, radikal ve kökten dinci akımlara karşı somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleri geçmişe, günümüze ve geleceğimize ışık tutmaktadır. Mumcu'nun, kitaplarında ve yazılarında sıkça yer verdiği mafya, tarikat ve emperyalizm üçgeni, dün olduğu gibi bugün de iş başında. Gericiliğin ve yobazlığın meşrulaştırılmaya çalışıldığı 2012 Türkiye'sinde, Uğur Mumcu'nun Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı ve hayatı pahasına ortaya koyduğu mücadele hepimize inanç ve güç vermeye devam ediyor. Bu inanç ve güçle karanlığa karşı teslim olmayacağımızı belirtirken ölümünün 19. yılında devrim şehidi Uğur Mumcu'yu saygı ve özlemle anıyorum.''