Avrupa Şampiyonası"nda mükemmel bir performans ortaya koyan A Milli Takım bugün İstanbul"a döndü, şampiyonlar gibi karşılandı...

30 Haziran"a kadar rezervasyon yaptıran kafile, özellikle oyuncuların 47 gündür kampta olmaları nedeniyle programını değiştirdi ve bugün THY"nin özel uçağıyla Türkiye'ye döndü.

Havalimanı'nda çiçekler ve sevgi gösterileriyle karşılanan Milli futbolcular ve teknik heyet, üst düzey devlet yetkililerinin ağırlandığı Devlet Konukevi'nde bir süre dinlendi.

Milli futbolculara, devlet sporcusu unvanı verilip verilmeyeceği tartışılırken, Devlet Konukevi'nin kapılarının açılması jest olarak algılandı.

Federasyon, futbolcuların aşırı yorgun olmaları nedeniyle karşılama töreni hazırlamamıştı. Ancak millilerin büyük başarısı karşısında ana sponsorlar harekete geçerek, milliler için bir organizasyon düzenledi.

UĞUR'DAN TAKLİT ŞOV!

Devlet Konukevi"nde bir süre bekleyen ve VIP salonunda dinlenen milliler, daha sonra yaklaşık 100 araçlık konvoyla, sahil yolundan Taksim"e hareket etti.
Atatürk Havalimanı"nda toplanan taraftarlar, özellikle Semih, Arda, Servet ve Aurelio"ya büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Futbolcular, bayrak ve forma imzalarken, Sabri ve Arda, taraftarlara tezahürat yaptırdı.
Bu sırada, başta Uğur Boral olmak üzere bazı futbolcular, ellerine mikrofon alarak, bir reklamda oyuncu annelerinin taklidini yaptı. Uğur Boral, reklamda olduğu gibi, Semih"in annesini taklit ederek, "Atarsa benim oğlum atar"; kaleci Volkan"ın annesini de taklit ederek, "Benim oğlum panter, kim ona gol atabilir", Servet"in annesi için de "Benim oğlumdan hiç bahsetmiyorsunuz. Servet"im tek başına bir takım" diyerek herkesi güldürdü.
Öte yandan, gördüğü kırmızı kart nedeniyle milli takımın son 2 maçında yer alamayan Volkan"ın moralinin oldukça bozuk olduğu dikkat çekti.

(A) MİLLİ FUTBOL TAKIMI ŞAMPİYON GİBİ KARŞILANDI...

Avrupa Şampiyonası"nda, yarı finalde Almanya"ya elendikten sonra bugün İstanbul"a dönen (A) Milli Futbol Takımı"na, Taksim"de binlerce futbolsever sevgi gösterilerinde bulundu.
Milli takımın Taksim Meydanı"na geleceğini duyan futbolseverler, öğleden sonra Taksim ve çevresine akın etti. Meydanda kurulan sahnede Demet Akalın, şarkılarıyla, millileri bekleyen kalabalığı coşturdu. Üstü açık çift katlı otobüsle meydana gelen milli takım kafilesini adeta şampiyon gibi karşılayan vatandaşlar, yaklaşık bir aydır televizyonda maçlardan izledikleri futbolcuları yakından görebilmek ve heyecanlarını paylaşabilfişek gösterisi yapıldığı görüldü.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
mek için otobüsün etrafını sardı. Bu sırada, otobüsün üzerinde, elinde mikrofon bulunan futbolcu Sabri, yaptığı kısa konuşmada, Taksim Meydanı"na kendilerini karşılamaya gelenlere teşekkür etti. Sabri, ayrıca futbolseverlere "Türkiye" diye tempo tutturdu.
Milli takımı taşıyan otobüs, Demet Akalın"ın millileri sahneye davet etmesine rağmen, coşkulu kalabalığın arasında kısa bir süre kaldıktan sonra, kafileyle birlikte Taksim"den ayrıldı.
Öte yandan, Taksim"i dolduran kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı adeta kırmızı-beyaz renge büründürdü.
Milli takım kafilesinin meydandan ayrılmasından sonra da futbolseverler, Demet Akalın"ın şarkılarıyla eğlenmeye devam etti.
Bu arada, havai
(A) Milli Takım"ın gelişi sırasında Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Havalimanına özel güvenlik birimleri getirilirken, millilerin bineceği üstü açık çift katlı otobüs de özel eğitilmiş K9 köpeklerle didik didik arandı.

MEDYANIN BÜYÜK İLGİSİ

Milli takımın gelişini adeta bir medya ordusu takip etti.
Atatürk Havalimanı"nda çok sayıda televizyon kanalı canlı yayın yaparken, medya mensupları da en iyi görüntüyü alabilmek için birbirleriyle yarıştı.