GÜNEYDOĞU sokakları hareketli, AK Parti ile BDP arasındaki gerginlik de had safhada. Tam bu ortamda BDP"li Ufuk Uras"ın Başbakan"la yaptığı bir saatlik görüşme büyük önem taşıyor.

Güneydoğu sokakları, Abdullah Öcalan"ın Türkiye"ye teslim edilmesinin yıldönümü vesilesiyle bir süredir hareketli. Geçen hafta göstericilerle güvenlik güçleri arasında ciddi çatışmalar yaşandı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylar, AK Parti ile BDP arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden oldu. Başbakan Erdoğan ile BDP lideri Selahattin Demirtaş"ın birbirlerini suçlayan sert açıklamaları ise iki parti arasındaki ipleri kopma noktasına getirdi. İşte tam bu atmosferde, tansiyonu düşürecek ilginç bir gelişme yaşandı: BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Erdoğan"la bir saat süren önemli bir görüşme yaptı.

Uras, Başbakanlık Konutu"na çıkmadan önce BDP lideri Selahattin Demirtaş ve bazı Kürt siyasetçilerle de görüş alışverişinde bulundu. Kulislere yansıyan bilgilere göre Ufuk Uras, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, yürürlükteki ateşkesin sürekliliğinin sağlanması için hükümetin demokratik adımlar atması gerektiğini söyledi. Erdoğan"ın Cumartesi Anneleri"ni kabul etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Uras, Meclis"te kurulan Faili Meçhul Cinayetleri İnceleme Komisyonu"nun genelleştirilmesinin gerekli olduğuna değindi.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...