Gül ve Sarkisyan'ın Nobel Barış Ödülü alabilecekleri yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması ve 'Süreç Norveç'e gider mi?' sorusu üzerine Gül, 'Önemli olan tüm bölgeyi bir iş birliği bölgesi haline getirmektir. Bu sözler söylenir. Biz işimize bakarız' dedi.
Gül, bölgedeki sorunların hatırlatılması üzerine de Kafkasya'ya bir bütün olarak bakmak gerektiğini söyledi ve iş birliğinin önemine dikkati çekerek daha önce dile getirdiği 'Buz dağı bir günde erimez' sözlerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, 'Yavaş ilerliyoruz. Asrın meselesi... Ama üfleye üfleye eriyor' diye konuştu.

SARKİSYAN: İŞİMİZİ YAPIYORUZ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da Türkiye'ye gelişi nedeniyle üzerinde bir baskı hissedip hissetmediğine ilişkin soru üzerine, 'Bütün görüşleri dikkate alıyoruz. Ama işimizi kendimiz yapıyoruz' dedi. Yukarı Karabağ sorunun hatırlatılması üzerine de Sarkisyan, 'Bizde daha önemli konular var. Mesela Türk-Ermeni ilişkileri' diye konuştu. Resepsiyon sırasında Ara Koçunyan, her iki cumhurbaşkanına Genel Yayın Yönetmeni olduğu 'Jamanak' gazetesini hediye etti.

Sarkisyan enerjimizi merak etti

Türk taraftarının enerjisi Sarkisyan'ı şaşırttı... Sarkisyan milli maçı izlerken Gül'e “Sizin seyircilerdeki bu muazzam enerji nereden geliyor” diye sordu. Gül ise “Vallahi bizde böyle” karşılığını verdi./yeni şafak