“Ben her kulübe eşit mesafedeyim. Türk futbolu ağır yaralar almış durumda ve bunu aşmak için çalışıyoruz. Kim ne derse desin ben doğru bildiğimi yaparım. Kendime güveniyorum.”
 
TARTIŞMALI günler yaşayan Türk futbolunun düzlüğe çıkması için projeler üretmeye çalışan ve de lige olan ilgiyi artırmayı planlayan Türkiye Futbol Federasyonu, son olarak da Spor Toto Süper Lig’de şampiyonun belirlenmesi için play-off modelini uygulamak üzere harekete geçmişti.
 
ANCAK başta G.Saray ve Trabzonspor gibi iki dev kulübün muhalefet ettiği bu uygulamanın detaylarını federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün TV8’de yayınlanan “Her Şey Futbol” programında anlattı. Projeye karşı çıkan takımlara da göndermede bulunan Aydınlar, “Ben yanlış içerisinde olmam. Beni eleştirenler kötü niyetli insanlardır” diyerek itirazlara sert çıktı.
 
‘AÇILAR ÇOK FARKLI’
 
KULÜPLERİN ekonomik anlamda çok zorlandıklarını ve de bunu aşmak için uğraştıklarını vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar, şunları söyledi: “Herkesin bir bakış açısı var. Böyle konular somut değil soyut konular sonuçta. Biz bu sistemin yararlı olduğunu düşünüyoruz. Türk futbolu bu süreçte ağır yaralar almış durumda. İlgi ve heyecanı artırmak için bu yeni uygulamayı yapacağız.
 
BU uygulama tamamen bize ait bir düşüncenin ürünüdür. Ama yayıncı kuruluş da bunu destekliyorsa bunda da kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yayıncı kuruluş da ortağımız sayılır. Ortakların birisi para kazanıp diğeri kaybederse bu iş yürümez. Kulüpler de ekonomik anlamda çok zordalar. Yayıncı kuruluş da Süper Lig bir türlü başlamadığı için zor durumda. Dolayısıyla biz bunları hesap etmek zorundayız. Tüm kulüplere aynı mesafedeyim.
 
SİZ beni iyi tanıyorsunuz. Kim ne derse desin ben doğru bildiğimi yaparım. Ben kendime güveniyorum. Bende yanlış bir iş olmaz! Ben herkesle her zaman görüşürüm. Nerde görüşmüşüm? Federasyonda görüşmüşüm.
 
‘NE SAKINCASI VAR?’
 
Kimle görüşmüşüm? F.Bahçe Spor Kulübü’nün 2. Başkanı ve Asbaşkanı’yla. Ben Trabzonspor Başkanı’yla da görüştüm, G.Saray Başkanı’yla da. Diğer kulüplerin başkanlarıyla da... Bunun ne sakıncası var ki? Yanlış işin içerisinde olmam. Bunu eleştirenler kötü niyetli insanlardır. Beni kendileri gibi zannediyorlar. Ben öyle değilim. Onlar kendilerine baksınlar! Aynaya iyi baksınlar!
 
‘Takvim bu sene biraz sıkışık’
 
Aydınlar: “play-off sistemini yetiştirmek için Türkiye Kupası’nda değişikliğe gideceğiz. Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı da lig 15 Mayıs’ta sona erecek.”
 
PLAY-OFF sisteminin ayrıntılarını da anlatan Aydınlar, “34 haftadan sonra sistem işleyecek ve haftada iki maç oynanacak. Bu periyodu yetiştirmek için Türkiye Kupası’nın sistemini değiştireceğiz. Yani Süper Lig’de oynayan takımlar bundan sonra kupada sadece en fazla beş maç oynayacaklar. Yani Türkiye Kupası statüsü değişecek. Ligde dokuz tane çarşamba hafta arası maç oynatacağız ve takvim yerine oturmuş olacak. 9 Eylül’de başlayacak lig, Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı 15 Mayıs’ta bitecek. Sadece bu sene biraz sıkışıklık yaşanacak” diye konuştu.
 
‘UYGULANAMAZ!’
 
BU arada Spor Hukuk Enstitüsü Başkanı ve CAS üyesi Kısmet Erkiner, dün gece CNN Turk’e yaptığı açıklamada “Lig, 5 Ağustos’ta resmen başladı. Sadece ertelendiği söylendi. Bu yüzden kural değişikliği olamaz. Olursa mahkeme yolu ile iptal söz konusudur. Kısaca bu sezon play-off sistemi uygulanamaz” dedi.
 
BAŞKAN DA İFADE VERDİ
 
DÜN UEFA başmüfettişi Pierre Cornu ve şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk ile bir görüşme yapan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bu zirveden yaklaşık 1 saat önce adliyeye geldi. Aydınlar’ın yürütülen soruşturmayı incelemek üzere Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından gönderilen müfettişleri ifade verdiği öğrenildi. Aydınlar adliyeden ayrılırken gazetecilere “Açıklama yapılacak bir durum yok” açıklamasını yaptı.
 
vatan