Rus ekibinde ikiden fazla dopingli oyuncu bulunursa, turnuvadan ihracı gündeme gelecek, siyah-beyazlılara yeniden yol açılacak

CSKA Moskova"nın 2 futbolcusunda doping çıktı. UEFA, 3 Kasım"da deplasmanda Manchester United ile yapılan Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında, savunma oyuncuları Sergei Ignashevich ve Alexei Berezutskiy"den alınan numunelerde dopinge rastlandı. Avrupa Futbol Birliği, bu oyuncuları, 17 Aralık"ta yapacağı toplantıya kadar geçici olarak maçlardan men etti.

UEFA Anti-Doping Kuralları"nın 21. maddesine, CSKA Moskova"nın diskalifiye durumu da sözkonusu olabilir. Çünkü kurala göre;
1. Aynı takımdan birden fazla oyuncu anti-doping kuralı ihlali yaparsa, UEFA yönetimi organizasyon süreci içinde tüm takımı teste alır.

2. Eğer ikiden fazla oyuncu anti-doping kural ihlalini işlemişse, yasaklı bir madde veya metot ilişkisi içinde olursa, adı geçen takım organizasyondan ve/veya gelecekte düzenlenecek UEFA organizasyonlarından diskalifiye edilebilir.
Dünkü maç öncesinde ortaya çıkan doping skandalından dolayı konuyu ayrıntılı bir şekilde inceleyen Beşiktaş"ın yetkilileri, şu an için bir girişimde bulunmama kararı aldı ve UEFA Yönetimi"nin kararını beklemeye başladı. Doping yaptığı belirlenen iki futbolcu da İnönü Stadı"nda tribünde oturdu.

CSKA"nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada “üzücü bir teknik hata”dan bahsedilirken; “haberin kulüp ve oyuncular üstünde şok yarattığı” belirtildi.
UEFA"nın açıklamasında sadece “uyarıcı” maddeden söz edilirken; Rus ekibinin duyurusunda Ignashevich ve Berezutsky"e, ekim ayındaki Rusya Milli Takımı kampında soğuk algınlığı ve boğaz iltihabı tedavisi amacıyla “Sudafed” adlı ilacın verildiği ifade edildi. Söz konusu ilacın UEFA"nın yasak listesinde olmadığı fakat CSKA doktorlarının, oyuncuların bu ilacı kullandığı konusunda UEFA"yı bilgilendirmeyi unuttukları bildirildi./milliyet