Yedi yıl çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek yöntemiyle ocak ayında üçüz bebekleri dünyaya gelen Serpil ve Burhan Tombaş çifti, ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarının masraflarını karşılayamamaktan yakındı. Baba Burhan Tombaş, turizm sektöründe asgari ücretle çalıştığını belirterek, bebeklerin bez ve mama masrafları nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadığını kaydetti. Bebeklerin özel mama ile beslendiğini ve her gün bir kutu mama tükettiklerini vurgulayan Tombaş, “Günde 40 TL mama parası, 25 TL bez parası veriyorum. Bebeklerden önce, ayda 60 TL elektrik faturası geliyordu, bu 212 TL'ye yükseldi, su faturası 10 TL'den 35 TL'ye çıktı. Asgari ücretle çalıştığım için büyük sıkıntı çekiyoruz” dedi.

En azından çocuklar bir yaşına girinceye kadar mama veya bez ihtiyacını karşılayabilecek bir hayırsever veya kurum aradığını ifade eden Tombaş, “Yıllarca çocuk sahibi olamamanın verdiği burukluğumuz sevince dönmüşken, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde çocuk sahibi olmamız bizi korkuttu. Yine de üçüzlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışacağım” diye konuştu.

Anne Serpil Tombaş da Atahan, Batuhan ve Doğuhan adını verdikleri bebeklerin göbek adlarını “Recep, Tayyip, Erdoğan” olarak koyduklarını anlattı. Serpil Tombaş, “Doğumum seçim dönemine denk geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ı da da çok beğeniyorduk. Bu nedenle üçüzlerimizin göbek adı olarak onun adını koyduk. Başbakan Erdoğan, her ailenin üç çocuk sahibi olmasını istiyordu, biz üçünü birden yaptık” dedi.

HÜRRİYET