Apple'ın popüler cep telefonu iPhone'un modası bir türlü geçmek bilmiyor. Moda geçmediği gibi meraklılarının sayısı da her geçen gün artıyor. Fakat yüksek fiyatı nedeniyle henüz Apple'ın arzu ettiği satış rakamlarına ulaşılabilmiş değil; her ne kadar iPhone pazar payını giderek artırıyor da olsa...

Morgan Stanley Research'ün yaptığı son araştırma da bunu doğruluyor. Araştırmaya katılan kullanıcıların %85'i iPhone almalarının önündeki en büyük engelin telefonun satış fiyatı olduğunu söylüyorlar.

Kullanıcıların ikinci büyük derdi ise %56 ile GSM operatörü sözleşmeli iPhone'ların fiyatı. Üçüncüsü ise iPhone'un peşinat ödemeleri. Pil ömrü ve kamera ile ilgili sıkıntılar ise ancak 6. ve 7. sıralarda yer aldılar.

Apple'dan gelecek müjdeli haberi bekleyin...

Tüketicilerin bu en büyük derdi olan iPhone ücreti konusunda ise güzel haberler bekleniyor. Morgan Stanley Research'den araştırmayı yorumlayan Katy Huberty, Apple'ın Haziran ayında yeni bir iPhone piyasaya sürmesini beklediklerini söyledi. İşin güzel kısmı ise, bu yeni iPhone modelinin, daha öncekilere oranla daha ulaşılabilir olacağının bekleniyor olması. Başka bir deyişle, kullanıcıların en büyük derdi olan yüksek fiyat, yeni iPhone ile biraz olsun düşebilir.

Huberty ayrıca yeni iPhone'da daha önce bulunmayan hareket temelli bazı yeni özellikler görmenin de sürpriz olmayacağını açıkladı.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Milliyet