İki gün süren şenliğin ikinci gününde, Çamlık yolundaki Kuşadası Şoförler Odası Tesislerinde buluşan öğrenciler çeşitli aktiviteler, yarışmalar ve amatör grupların söylediği şarkılarla eğlendi. 2. Uçurtma ve Turizm Şenliği kapsamında streetball turnuvası, çuval, basket atma, yumurta oyunu ve palenli ördek yürüyüşü gibi etap yarışmaları, Kuşadası-Didim voleybol maçı ve tavla turnuvası ve futbol turnuvası gerçekleştirildi. Ayrıca, Grup Alakasızlar, Didim Özgün Rock Müzik gurubu, Türkü gurubu, Dj. Aegean ve Rap Müzik, Grup Fosil ve Grup Başıbozuk konserler verdi. Bunların yanında Halk oyunları, Rus sirk gurubu ve revü gurubu gösteriler gerçekleştirirken, sürpriz çekilişler yapıldı.
Şenlik Sorumlusu Cengizhan Bayraktar, şenliğin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e teşekkür ederek, “Kuşadası Belediyesi"nin katkılarıyla Kuşadası ve Didim"de öğrenim gören okulumuz öğrencilerini bir araya getirdiğimiz etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"e teşekkür ederiz” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, Kuşadası"nda üniversite öğrencilerini buluşturan şenliğe katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Kuşadası ile üniversiteyi bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bu şenlik bu hedefimize ulaşmaktaki ilk etkinliğimiz oldu. Kuşadası"nın bir üniversite şehri olması için katkılarımız sürecek” diye konuştu.