Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı, beldede lise ve dengi okul olmaması nedeniyle bu yaş gurubundaki öğrenicilerin Söke ve Didim'deki okullarda eğitim görmek zorunda olduğunu belirterek, belediye olarak lise ve dengi okullarda eğitim gören 130 öğrencinin tümünü ücretsiz olarak taşıma kararı aldıklarını ve bunu uyguladıklarını bildirdi.
Sandalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak, bilinen belediye hizmetlerinin dışında sosyal belediyecilik faaliyetlerinde de bulunduklarını ifade etti.
Bu kapsamda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Didim ve Söke'de okuyan öğrenciler için ücretsiz okul servisi tahsis ettiklerini belirten Sandalcı, ''Akbük'te şu anda mevcut olan ilköğretim okulumuzun dışında bir lise veya dengi bir okulumuz yok. Bunun için de beldemizden şu anda 130 öğrencimiz eğitim ve öğretimleri için Didim ve Söke'ye gidip geliyorlar. Belediye olarak maddi gücü yerinde olsun olmasın, ayrım yapmadan 130 öğrencimizi ücretsiz taşıma kararı aldık ve bu kararımızı uyguluyoruz'' dedi.
Sandalcı, eğitim konusunda ayrıca, beldede bir hayırsever vatandaş tarafından ilköğretim okulu yaptırıldığını hatırlatarak, bu okulunun, liseye dönüştürülmesi için girişimlerde bulunacaklarını, bunun yanında Didim Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinin Akbük'e çok yakın olması nedeniyle beldeye bir öğrenci yurdu kazandırmaya çalıştıklarını bildirdi.