İl merkezinde faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü üyesi göz doktorları tarafından gerçekleştirilen taramada rahatsızlıkları tespit edilen çocukların, yapılacak kapsamlı bir muayenenin ardından ücretsiz olarak tedavi ettirileceği belirtildi. Aydın Yetiştirme Yurdu"nda gerçekleşen göz taramasına Yetiştirme Yurdu Müdürü Halil Eraydın, Güzel Hisar Rotary Kulübü üyelerinin eşleri katıldı.
Gerçekleşen sağlık kontrolü çalışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Yetiştirme Yurdu Müdürü Halil Eraydın, yetiştirme yurdunun 12-18 yaş erkek çocuklara hizmet verdiğini söyledi. Yurda kayıtlı 118 öğrenci bulunduğunu belirten Eraydın, “Bu çocuklardan 42 tanesi son çıkan ayni yardım yönetmeliğinden yararlanarak, ailelerinin yanına gönderildi. Kurum olarak bu çocukların yetiştirilmesi ve eğitimlerini sürekli olarak takip ediyoruz. Aileye ödenen paranın nerelere harcandığını denetliyoruz. Geriye kalan çocuklarımızın tüm ihtiyaçları kurum tarafından karşılanıyor. Olası göz kusurları çocukların eğitimdeki başarısını çok önemli bir şekilde etkiliyor. Bugün burada gerçekleşen etkinlikte yurtta kalan öğrencilerin tedavileri gerçekleşmiş oldu. Çalışmalarımızda bize destek sağlayan sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Göz taramasını gerçekleştiren Prof. Dr. Sema Dündar da; eğitim ve öğretimde çocukların başarısını etkileyen sağlık sorunların başında göz sağlığı sorunlarının geldiğini ifade etti. Dernek üyelerinin eşleri olarak Aydın Yetiştirme Yurdu"nda kalan öğrencilere böyle bir katkı sağlamayı düşündüklerini kaydeden Dündar, “Göz taraması sırasında çocukları görme bozuklukları, şaşılık ve enfeksiyon muayenesinden geçirdik. Yaptığımız basit muayene sonrası 8 çocukta görme sorunları tespit ettik. Rahatsız olan çocuklarımız ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi"nde tarafımdan kapsamlı bir muayeneden geçirilecek. Muayeneler sonrasında çocukların gözlük ve tedavi giderleri yine derneğimiz üyeleri tarafından karşılanacak” diye konuştu.