Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi ile Ege Ağız-Diş Sağlığı ve Dişhekimleri Derneği tarafından yürütülen ve Uluslararası Rotary 2440. Bölgesi"nin de destek verdiği “Çocuklarımız İçin El Ele” projesi kapsamında Aydın"a gelen Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi"nde görevli doktor ve öğretim görevlileri Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi"nde eğitim gören 150 öğrenciyi ücretsiz diş taramasından geçirdi. Aydın Güzel Hisar Rotaruy Kulübü üyeleri ile öğrenci velilerinin de katıldığı sağlık taraması sırasında ilk önce öğrencilerle birebir görüşme yapan doktorlar öğrencilerin şikayetlerini dinleyip diş taraması yaparak sorunları tespit etti. ilk muayenenin ardından hazırlanan tedavi odalarına alınan öğrencilerin tedavileri anında yapıldı.
Tespit edilen sorunlar çerçevesinde öğrencilerin çürük dişlerine dolgu yapılırken, her bir öğrencinin gerekli diş ve diş eti bakımları yapıldı. Diş sağlığı ve bakımı konusunda bilgilerinde verildiği etkinlikte sağlık taramasından geçirilen çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
Gün boyu devam eden diş taraması sırasında öğrencileri yalnız bırakmayan Aydın Hüseyin Arslan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Demir, bu tür sağlık taramalarına çok önem verdiklerini daha sonra olabilecek büyük problemlere şimdiden çözüm bulabilmek amacıyla bu taramalara devam edeceklerini söyledi. Diş taramasından sonra öğrencilere yönelik sağlık taramalarının devam edeceğini açıklayan Demir, “Çocuklarımızda mutlu bir gülümseme yakaladık. Böylelikle projemizin hedeflediği sonuç da ortaya çıkmıştır'' dedi.