Aydın Cevat Aldemir ve Yörük Ali Efe İlköğretim Okulları"nda gerçekleştirilen diş macunu ve diş fırçası dağıtımına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Diş Hekimi Galip Keçelioğlu katıldı.
Başkan Çerçioğlu okullarda yaptığı konuşmada, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle okullarda diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yaptıklarını belirterek, çocuklardan dişlerine gereken önemi vermelerini istedi.
Her iki okulda da öğrencilere diş sağlığı ve bakımı hakkında bilgiler veren Diş Hekimi Galip Keçelioğlu, “İnsanın ağzı vücudun dışarıya açılan tek penceresidir. Büyürken kendimizi hastalıklardan uzak tutmak bizim için en önemli hadisedir. Her türlü protein ve vitaminler vücudumuza ağzımızla giriyor. Ağzımızı temiz tutmak için bizlere aynı zamanda estetik güzellik veren dişlerimizi temiz tutmamız lazım. O nedenle de dişlerimizi her gün sabah kalktıktan sonra ve akşam yemeğini yedikten sonra ilk 20 dakika içinde mutlaka fırçalamalıyız. Sadece dişlerimizi fırçalamakla kalmayıp, diş etlerimizi de diş fırçasıyla temizlemeliyiz. Dil mikropların ürediği, konakladığı önemli organlarımızdan bir tanesi. Orta sertlikteki bir diş fırçasıyla dilimizin üst kısmını da dişimizi fırçaladığımız gibi fırçalamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu ve Diş Hekimi Galip Keçelioğlu, çocuklara diş macunu ve fırçası dağıttılar.
Dağıtım sonrası Cevat Aldemir İlköğretim Okulu bahçesini gezen Başkan Çerçioğlu, okul bahçesinde gördüğü eksikliklerin giderilmesi ve bahçe düzenlemesi yapılması için daire müdürlerine talimat verdi.