Konuyla ilgili olarak Didim Belediyesi"nden yapılan açıklamada “Didim Belediyesi, yörenin turizm sektöründe hak ettiği yere gelmesi, ilçenin sağlıklı ve planlı bir gelişim çizgisine oturması, Didim"in büyümesine paralel artan kentsel ihtiyaçların, doğru ve modern bir şekilde karşılanması için çalışmalar yapmaktadır. Kentleşmenin ve Didim"deki gelişimin beraberinde getirdiği trafik ve otopark sorununun çözümü için pek çok gelişmiş kentte de örneği bulunan yeni bir uygulama sürecine geçilmiştir. Bu bağlamda ilçemizde yaşanan trafik akışının yoğun olduğu Didim merkezinde trafiği rahatlatmak, otopark düzenini sağlamak, araçların düzenli ve disiplin içinde park yapabilmelerini sağlamak amacıyla Didim belediye Meclisi"nin aldığı karar doğrultusunda çeşitli bulvar, cadde ve sokaklar ile kapalı otopark alanlarında toplam 2437 araç kapasiteli otopark yerleri, Belediyemiz adına tesis etme ve işletme işi 36 ay süre ile 09 Temmuz 2009 tarihinde ihale edilmiştir. Böylece istihdam ve belediyemize yeni bir gelir anlamında da yarar sağlanacaktır” denildi.
Ücretlendirmelerle ilgili olarak da bilgiler verilen açıklamada; “Açık otopark ücreti 1 dakika–10 dakika arası ücretsiz; 1 saate kadar 1 TL,1–2 saat arası 2 TL,2–3 saat arası 3 TL,3–4 saat arası 4 TL,4-5 saat arası 5 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.
Didim şehir merkezinde ücretli otopark uygulaması başlatılan cadde ve sokaklar ise şöyle: Atatürk Bulvarı, Yunus Cadddesi-Gökduman Caddesi arası, Meltem Caddesi–884 Sokak arası, 869. Sokak–852. Sokak arası, 1431–1432. Sokak araları, 842. Sokak-Ş.Rıdvan Çakır Caddeleri arası, Ş.Rıdvan Çakır Caddesi-Koçkar Caddesi arası, Koçkar Caddesi–1398 Sokak arası, Cumhuriyet Caddesi, Kurtuluş Caddesi, 823.Sokak, Çamlık Mahallesi, 420 Sokak, 421 Sokak, 422 Sokak, 423 Sokak, Yumukoğlu sitesi ve çevresi, 427 Sokak, Aytepe Caddesi, 402 Sokak, 405 Sokak, Üç Mevsim Caddesi, Altınkum Mahallesi, Karakol Caddesi, Yalı Caddesi, Gökkuşağı Otel arkası, Tuntaş Otel önü.