İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir” dedi.
Olayla ilgili Abdullah Uçmak ve 13 kişinin sorgusu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nde sürerken, dün PKK"nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK-TM) üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi daha gözaltına alındı.

"HASTANEDE SALDIRACAKLARDI" İDDİASI

Teknik takip altındaki 7 kişiden birinin cep telefonuna “Yarım kalan işi bitirin” mesajı geçilmesi üzerine, bu mesajın Tatlıses"e yönelik hastanede ikinci bir saldırı ihtimali olarak değerlendirildiği iddiaları ortaya atılırken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çapkın ikinci saldırı iddiasını yalanlarken, şunları söyledi:

“Olayın tüm boyutları belli oldu. Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir. Olayda kullanılan silah da bulunmuştur. Saldırıyı, PKK"nın alt kolu TAK"ın üstlenmesine ilişkin de çalışma başlattık. Olayı önce üstlenip sonra da yalanladılar. Söz konusu internet sitesine yönelik sürdürülen çalışmalarda bazı kişiler gözaltına alındı. Bu ayrı bir konudur. Hastanede suikast girişimi iddiası gerçek değildir. Hastanede yakınları var, hastane personeli var, bizim aldığımız tertibatlar var. Böyle bir şey mümkün değil.”

ADAYLIK İÇİN TEHDİT

Tatlıses"in PKK tarafından genel seçimlerde milletvekili adaylığı konusunda tehdit edildiği yönündeki iddialar nedeniyle Organize Şube tarafından yürütülen suikast soruşturmasının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"ne kaydırıldığı öğrenildi. Tatlıses"in, demokratik açılıma destek vermesi ve Ak Parti"den Şanlıurfa milletvekili olmak için görüşmeler yaptığı bilgisinin PKK"ya ulaştığı, PKK"nın ise Tatlıses"e BDP"den ya da bağımsız aday olması yönünde baskı yaptığı öne sürüldü.

CEZAEVİNDE GÖRÜŞTÜLER

İbrahim Tatlıses"in Şanlıurfa"dan AKP milletvekili adaylığı konusunda kararlı olması nedeniyle PKK"nın iki tetikçisini İstanbul"a gönderdiği, ancak daha sonra Tatlıses"e 13 yıldır husumeti bulunan Abdullah Uçmak"la cezaevinde irtibata geçtiği iddia edildi. Eylül 2010"da cezaevinden çıkan Abdullah Uçmak"ın bir süre PKK ile iletişim kurduğu, PKK"nın saldırı öncesi bölgede keşif yaptığı, Tatlıses"in program için geldiği Maslak Nurol Plaza"ya kaçta girip çıktığı ve koruma sayısı gibi bilgileri Uçmak"a ilettiği ileri sürüldü.

ÇAPKIN İDDİAYI YALANLADI

Saldırının ardından çalışmalarını sürdüren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Maslak Acıbadem Hastanesi"nde tedavi altında bulunan Tatlıses"e, ikinci kez saldırı düzenleneceği yönünde bulgulara ulaştığı öne sürüldü. Terörle Mücadele ekiplerinin, gözaltına aldığı biri Kuzey Irak"tan gelen, 7 kişinin bu saldırıyı gerçekleştirmek üzere oldukları, gözaltına alınanlardan birinin cep telefonunda “Yarım kalan işi bitirin” şeklinde bir mesaj tespit edildiği iddia edildi. Ancak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ikinci saldırı iddialarını yalanladı.

Çapkın, İbrahim Tatlıses"e düzenlenen silahlı saldırının tüm boyutlarının belli olduğunu, saldırının, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleştiğini bildirdi.