Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup tplantısında partililere seslendi.

ÖSS'ye giren öğrencilerin başarılı sonuçlar elde etmesini dileyen Erdoğan, yeni üniversiteler ve kontenjan artışı ile daha fazla öğrencinin üniversiteli olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyleydi:

"Muazzam bir eğitim seferberliği başlattık. Bütçeden en büyük katkıyı ekonomiye verdik. Siz milletin hukukuna savunursanız, millette sizin hukukunu sahip çıkar. Eğitime çok büyük katkı sağladık. Hayırseverlerin de katkısıyla yaklaşık 120 bin dersliği eğitime kazandırdık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde metruk haldeki onlarca okulu eğitime kazandırdık. Bunu neden okullar kapanınca anlatıyorum. okullar tatile giriyor ama hükümetimiz çaılışıyor. Birileri bunları ya biliyor ya bilmek istemiyor. Ya görmüyor, ya görmek istemiyor. Ya duymuyor, ya duymak istemiyor. Bundan önceki dönemlerde de bunlar yapılabilirdi. Ama eksik olan neydi biliyor musunuz. Milletin derdiyle dertlenememek. Türkiye ile dertlenememek. Şimdiye kadar milletle kavgaklı iktidarlar vardı. Milleti karşına değil milleti yanına alacaksın. Her ışığı söndürmek, her hayırlı işi durdurmak için mücadele etmek niye?"

Millete hizmet aşkımız sürüyor. Sinop'un tozlu yollarındaydık. Ulaştırma bakanımızla Sinop -Samsun yolunu inceledik. bu yolu bitirmeye karalıyız. Bu yol Sinop'u turize açacak.

Daha sonra Bursa'daydık. Burada da çok önemli açılışlar yaptık. Raylı ssitemin açılışını yaptık.Halkımızla buluştuk. Onların dertlerini dinledik.

Pazar günü İzmir'deydik. Eğitime destek veren hayırseverlerle birlikteydik. 19 yıl önce merhum Turgut Özal döneminde temeli atılan İzmir-Karşıyaka çevreyolunu açtık. 5 yılda 430 milyon dolar harcayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk.

Yani biz işimize bakıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Ama bir inceliği daha var. Yürüyerek değil uçarak devam ediyoruz. Milletin huzuru refahı için diyoruz bunu.

Cuma günü Trabzon'da dev bir alışveriş merkezinin açılışını yapacağız. Cumartesi günü Batman'da yine çok büyük hizmetlere sahiplik yapacak tesisleri açacağız. Bizim gündemimiz Türkiye'dir. Başkalarının sahte gündemlerine benzemez.