Pakistan'ın Lahor kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e uçan Fransız kadın uçakta uyuyakalınca aynı uçakla Lahor'a geri döndü.

Olayın anlaşılmasından sonra Lahor’dan tekrar Paris uçağına binerek yolculuğunu tamamladı.

Pakistan Uluslararası Havayolları (PUH), uçuş ekibinin Charles de Gaulle havaalanında 2 saat kalan uçakta Patrice Christine Ahmed isimli yolcuyu nasıl fark etmediklerini araştırıyor.

Patrice Christine Ahmed, uyandığında Pakistan’a dönen uçaktaydı.

Pakistan havayolları, daha sonra yolcunun Paris'e dönmesi için yeni bir bilet ayarladı. Ancak olaydan sorumlu kişinin bilet ücretini ödeyeceğini belirtti.

Bir Pakistan vatandaşıyla evli olan Patrice Christine Ahmed, Milano üzerinden Paris'e giden bir uçakla yola çıktı.

Paris'te uçağın iniş ve boşaltılma süresince uyuyan Ahmed, dönüş yolculuğunda başına gelenleri uçuş ekibine anlatmadı.

Olay, toplamda 12.000 km yolculuk yapan Ahmed'in Lahor’da göçmen bürosu memurları tarafından durdurulmasıyla ortaya çıktı.

Pakistan Uluslararası Havayolları'nın sözcüsü Sultan Hasan AFP haber ajansına yaptığı açıklamada olayı araştırdıklarını ve Fransa'da yolcuyu fark etmeyen Fransız çalışanların da olaydan sorumlu olduğunu belirtti.

Hasan, 'Fransız şirketine yönelttiğimiz olayla ilgili sorularımız var ancak gideceği yere ulaştığında uçaktan inmek, yolcunun kendi sorumluluğudur.' dedi.

PUH, olay anında Paris'e giden uçakları olmadığı için Ahmed'i başka bir havayolunun uçağıyla Paris'e gönderdi. Ancak olaydan sorumlu şahısların ekstra bilet için ödeme yapacağını açıkladı.