Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte sizi uçak tutmasından kurtaracak basit ve doğal tedaviler:
 
- Kendinizi rahatsız hissettiğiniz anda dilinizin altına yarım muskat yerleştirin. Muskatın sakinleştirici etkisi vardır. Dilinizin altına yerleştirdiğinizde ilaç kan dolaşımınıza daha çabuk etki eder.
 
- Zencefil çayı: Uçağa bindiğinizde hemen zencefil çayı isteyin. Eğer havayolu şirketinde zencefil çayı yoksa yanınıza kendi zencefil çayınızı alın ve görevlilerden biraz sıcak su isteyin. Zencefil doğal bir bulantı geçiren etkiye sahiptir. Zencefil kapsülleri de içebilirsiniz.
 
- Et ve peynir uçuş öncesi iyi bir yemek olabilir: Uçmadan önce şekerli ya da karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun. Çünkü bunlar uçak tutmasına veya panik ataklara yol açan adrenalin akınına neden olabilir. Bu nedenle uçağa binmeden önce düşük karbonhidratlı sebzeler ile bol proteinli yemekler yiyebilirsiniz.
 
- Nane: Nane yağı uçak tutması ve bulantı için iyi bir tedavidir. Uçmadan önce çantanızda küçük bir şişede nane yağı bulundurun. Eğer yoksa, naneli sakız ya da şeker çiğneyin.
 
- Cam kenarına oturun: Yerinizi ayırtırken sizi sakinleştirecek bir görüntü istiyorsanız cam kenarını tercih edin. Eğer pencere kenarında oturmak sizi korkutuyorsa da koridor kenarında oturun, böylece ihtiyacınız olduğunda koridorda dolaşabilirsiniz.
 
- Hava borusunun olduğu yere oturun: Hava borusunun doğrudan yüzünüze gelmesine dikkat edin. Çünkü fazladan oksijen bulantınızın geçmesine yardım eder.