Kanada"da uçak kaçıran öğrenci pilot Yavuz Berke"nin, "ABD"de terör saldırısı korkusuyla uçağının vurulacağını tahmin ederek hayatını sona erdirmekten başka bir amacı olmadığı" açıklandı

Kanada"nın Ontario eyaletinde bir Türkün, bir havaalanından tek motorlu uçak çalarak, 6 saatlik uçuşun ardından ABD"nin Missouri eyaletine indiği ve bu eylemiyle kendisini “Amerikan askeri uçaklarına hedef haline getirerek, hayatını sona erdirmeye çalıştığı” belirtildi.
FBI yetkililerinin verdiği bilgiye göre, geçen yıl Kanada vatandaşlığına geçen ve “Adam Dylan Leon” adını alan, öğrenci pilot Yavuz Berke (31), dün sabah Cessna 172 tipindeki tek motorlu uçağı, Thunder Körfezi Uluslararası Havaalanı"nda bulunan Confederation College Uçuş Okulu"ndan kaçırdı.

Yol kenarına park etti
6 saatte yaklaşık 1261 kilometre yol kateden Berke, Wisconsin eyaleti üzerindeyken, Amerikan F-16"larının takip etmesi üzerine, Missouri"nin Ellsinore kasabasında toprak yola inmek zorunda kaldı. Öğrenci pilotun uçuşu sırasında, havacılık görevlileriyle hiç bağlantı kurmadığını belirten yetkililer, uçağı bir yolun kenarına park eden Berke"nin, kasabadaki bir markette polis tarafından yakalandığını söyledi.
Berke"yi tutuklayan Missouri eyalet polisi memuru Justin Watson, Berke"nin ilk ifadesinde kendisine, ölmeyi istediğini ve bunu kendi başına yapmaya cesareti olmadığı için böyle bir yola başvurduğunu anlattığını aktardı. Amerikan ABC televizyonuna konuşan Watson, “Berke"nin kişisel problemleri olan ve ABD"de terör saldırısı korkusuyla uçağının vurulacağını tahmin ederek hayatını sona erdirmekten başka bir amacı olmayan bir kişi” olduğunu söyledi.
ABD"li yetkililer olayın bir terör saldırısı niyeti taşımadığının oldukça erken anlaşıldığını ve uçağın havadayken “uçuş güvenlik sorunu” kapsamında izlemeye alındığını söyledi. Olay nedeniyle Wisconsin Madison"daki hükümet binasının önlem olarak boşaltıldığı da kaydedildi.

Milliyet