Eşi ile birlikte Almanya'ya gitmek için sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelen Yılmaz D., yaşanan yoğunluk nedeniyle uçağını kaçırınca 220 no'lu körük kapısının camını kırdı. Olay üzerine gözaltına alınan Yılmaz D. kırılan canım yaklaşık 200 Euro bedelini ödedikten sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre olay şu şekilde gelişti; THY'nin sabah saat 07.50'deki Münih uçağına binmek için eşi Y.D. ile birlikte saat 06.15'te Atatürk Havalimanı'na gelen Yılmaz D. yoğunluk nedeniyle bir süre bilet ve bagaj işlemlerinin yapılmasını bekledi. Bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra pasaport kontrol noktasına yönelen Yılmaz D. ailesi, önlerindeki sıra nedeniyle uçaklarına yetişemeyeceklerini anlayınca durumu THY görevlilerine bildirerek yardım istediler. Ancak görevliler bunun kendileri ile ilgili bir durum olmadığını, polisle konuşması gerektiğini söylediler.

Uzun bir bekleyişin ardından kontrolünden geçip uçağın kapısına gelen Yılmaz D. ve eşi, uçağın kalkmış olduğunu öğrendi. Bunun üzerine sinirlerine hakim olamayan Yılmaz D. yolcu bekleme salonunun camlarından birini kırdı.

Yaşanan bu olaydan sonra gözaltına alınan ve havalimanı karakolunda ifadesi alınan Yılmaz D., camın yaklaşık 200 Avroluk bedelini ödedikten sonra serbest kaldı.

Bir sonraki seferle uçmak için tekrar Dış Hatlar Terminali'ne gelen Yılmaz D. uçuşundan yaklaşık iki saat önce havalimanına gelmesine rağmen yaşanan yoğunluk nedeniyle uçaklarını kaçırdıklarını belirterek " Özellikle sabah saatlerinde bagaj işlemleri için uzun süre beklemek zorunda kaldık. Sonra pasaport kontrolünden geçmek için sıraya girdiğimizde uçağımıza yetişemeyeceğimizi anlayınca, eşimi sırada bırakarak THY görevlilerinden yardım istedim. Ancak sonuç alamadım. Uçağın kapısını ulaştığımda uçağı kaçırdığımı öğrenci sinirlerime hakim olamadım. Bu olay benim gibi çok kişinin başına geliyor. Buna bir önlem alınması lazım" dedi.