Sabah saatlerinde 400 kişi, saat 08.25 uçağıyla umre için Suudi Arabistan'a gitmek üzere Adana Havalimanı'na geldi. Medine'ye gitmek için saatlerce uçak bekleyen vatandaşlar, kendilerini götürecek Suudi Arabistan uçağı saat 11.00 sıralarında havalimanına inince umutlandı. Ancak yıldırım düşmesi sonucu uçağın arızalandığı öğrenildi.
Saat 15.30'u gösterdiğinde bir türlü Medine'ye gidecek uçak bulamayan umreciler, yağmur bastırınca havalimanındaki kafede bekleyişlerini sürdürdü. Kafede yeteri kadar sandalye ve masa olmadığı için bazı vatandaşlar yere halı sererek oturdu. Umreye gidecek vatandaşlar, oturmaları için kamyonetle getirilen sandalyeleri kapıştı.
Saatlerdir umreye gitmek için bekleyen vatandaşlar, "Medine'ye varamadım" isimli ilahiyi söyleyerek uçağın bir an önce gelmesi için dua etti. Umreye gitmek için sabah erken saatlerde havalimanına gelen Ali Akın, "Ne zaman gideceğimiz belli değil" dedi.
71 yaşındaki Mehmet Aktar ise, Suudi Arabistan'dan gelen uçağa yıldırım düştüğü için arıza yaptığını, bu nedenle Medine'ye gidemediklerini söyledi. Ayşe Gökdemir de, Medine'ye gitmek için beklediklerini belirterek, "Medine'ye gitmek kısmet olmadı. Her şeyde bir hayır vardır. O saatte gitmek kısmet değilmiş" diye konuştu.
Fatma Keser ise havalimanında perişan olduklarını belirterek, sabah saat 06.00'dan beri beklediklerini, aç susuz rezil olduklarını söyledi.