İtirafçı PKK’lının gösterdiği bölgede jandarma komutanı kaybolunca, alana sivil araç ve kıyafetle gönderilen subaylar pusuya düşürüldü.

Hatay Dörtyol’da 3 subayın şehit olduğu PKK saldırısının ayrıntıları netleşiyor. Star gazetesinin haberine göre, görevli olmadıkları halde sivil kıyafetlerle korumasız bir şekilde bölgeye sevk edilen üç subay pusuya düşürüldü.

YİNE SİLVAN KOMUTANI MI?

17 Mayıs 2012 günü Dörtyol Bülke Yaylasında 3 subayın şehit olduğu olayın perde arkasıyla ilgili araştırmada ilk rapor hazır. 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısı sırasında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olan Adana Bölge Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun burada da ihmallerden sorumlu kişi olduğu ileri sürüldü. İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Özel Harekât Bölük Komutanı Üsteğ. Aytaç Kaya ve Tim Komutanı Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın kaybolan komutanlarını ararken pusuya düştükleri belirlendi.

SAVCININ UYARISI DİNLENMEDİ

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde sağ olarak ele geçirilen bir terörist samimi itiraflarda bulunarak bir sığınağın yerini gösterebileceğini söyledi. Sığınakta yalnızca üç adet el bombası olduğunu söyleyen terörist için cumhuriyet savcılığı yüksek risk nedeniyle yer gösterme izni vermedi. Buna rağmen Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun talimatıyla 13 timden oluşan 300 kişi araziye çıktı. Emniyeti sağlamak aracıyla zırhlı araçla birliklerin önünde giden komutan yardımcısı Yarbay Mesut Cihaner, kendi sorumluluk bölgesi olmasına rağmen beraberindeki zırhlı araçla birlikte arazide kayboldu. Cihaner’in bulunması için arazide bulunan yaklaşık 300 personel seferber olurken, yaklaşık yarım saat süren arama faaliyeti süresince birliklerin emniyeti tehlikeye düştü. Zırhlı Kobra aracının kaybolması üzerine paniğe kapılan Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, operasyonda görevi olmayan personelleri de bölgeye sevk etti. İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen ve iki personeli de sivil kıyafetlerle korumasız ve zırhsız sivil bir araçla teröristlerin bulunduğu riskli bölgeye gönderildi.

HASTANEYE GEÇ GÖNDERİLDİ

Bu bölgede PKK’nın pususuna düşen subaylar şehit olurken ikinci bir skandal daha meydana geldi. Erhan Binbaşı ve Aytaç Üsteğmen yaralı olarak hastaneye sevk edilirken yarası en hafif olan Jandarma Teğ. Ahmet Tarım, yolun altında fark edilemediği için hastaneye yarım saat geç gönderildi. Bölgede herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı teröristlerin arazi şartlarından faydalanarak çekildiği öğrenildi. 300 askerin görev aldığı operasyonda İnsansız Hava Aracı kullanılmamasın da önemli bir planlama hatası olduğu belirtildi. İHA’ların bölgeye üç subay şehit olduktan sonra sevk edildiği öğrenildi.