Sigaraların üzerine işaret koyan Kodak, hemşerisi olan ve Karaağaç Kuran Kursu'nda imanlık yapan 27 yaşındaki Selçuk Mert'i büfeye sohbete çağırdı. Kodak, imamın büfeden ayrılmasının ardından 2 karton sigaranın eksildiğini tespit etti ve hemen polis ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Büfeden ayrılan ve bir dolmuşa binen imamı takibe alan polis ekipleri, Mert'i Yenicami'de bulunan bir markete sigaraları sattığı sırada suçüstü yakaladı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Selçuk Mert, ifadesi alındıktan sonra Sakarya Adliyesi'ne sevk edildi. İmam Mert çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sakarya L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.


MANİSA'DA TECAVÜZCÜ İMAM!
Manisa merkezde bulunan İstasyon Camii'nde çalışan 41 yaşındaki iki çocuk babası imam A.I. Manisa İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 4 erkek öğrenci ile bir yıldan bu yana cinsel ilişkide bulunduğu, bazı öğrencilere de cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Manisa'da şok etkisi yaratan olay, yaşları 15 ile 17 arasında değişen mağdur çocukların yakınları tarafından polise yapılan ihbar sonucu ortaya çıktı. Çocuklarının garip davranışlarından şüphelenen ailelerin başvurusu üzerine Asayiş Şubesi ve Çocuk Şubesi birimleri, soruşturmayı derinleştirerek önce imam tarafından cinsel ilişkiye zorlanan öğrencilerin ifadelerine başvurdu. Öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda Manisa Merkez İstasyon Camii İmamı A.I gözaltına alındı. "Küçük yaştaki çocuklarla cinsel ilişkiye girmek" suçundan Manisa adliyesine sevkedilen A.I. tutuklanarak Manisa Cezaevi'ne gönderildi.

Asayiş Şubesi ve Çocuk Şubesi birimleri olayın soruşturması derinleştirerek önce imam tarafından cinsel ilişkiye zorlanan imam hatip lisesi öğrencilerinin ifadelerine başvurdu. İmam hatip lisesi öğrencileri E.O., A.T., E.T., ve H.B.'nin ifadelerinde olayı anlatmamaları için imamın kendilerine cep telefonu hediye ettiğini ve kendileriyle namaz kıldırdığı camide ilişkiye girdiğini söyledikleri öğrenildi.


KÜTAHYA'DA KÜFÜRBAZ İMAM!
Kütahya'nın Simav ilçesinde, mahkeme kararıyla önceden görev yaptığı camiye dönen imamı protesto eden grup ile bu protestoyu engellemek isteyen cemaatten bazı kişiler arasında kavga çıktı. Polisin müdahale ettiği kavga sonrası cemaatten 2 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık dört yıldır Hisarardı Camisi'nde görev yapan imam Rasim Doğan, daha önce bu camide imamlık yapan Mehmet İpek'in mahkeme kararıyla görevine dönmesi sonucu başka bir camiye tayin edildi.

Bunun üzerine cemaatten bir grup, öğle namazı öncesi cami önünde toplanarak, ''Ramazanda hatim ile namaz kıldıran hocamızı göndermek istemiyoruz'', ''Cemaate küfür edenleri istemiyoruz'', ''Mahkeme kararıyla gelen imam istemiyoruz'' yazılı pankartlar açıp hazırladıkları basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, ramazan aylarında bu camide hatimle namaz kılındığı ve başka bir camide görevlendirilen Rasim Doğan'dan memnun oldukları belirtilerek, ''Hatimle namaz kıldıramayan, mahkeme kararı ile geri gelen ve cemaate küfrettiğini duyduğumuz bu imamı istemiyoruz'' denildi.

Gruptakiler daha sonra öğle namazını kıldırmak üzere camiye gelen imam Mehmet İpek'in üzerine yürümeye çalıştı.

İmamı protesto eden grupla bu girişimi engellemeye çalışan cemaatten bazı kişiler arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu olay yerine polis çağrıldı.

Polis ekipleri, pankartları toplayarak kavga eden gruptan M.T. (51) ve A.B'yi (52) gözaltına aldı. Her iki gruptakiler bunun ardından cami önünden uzaklaştı.