Doğu Perinçek, Tuncay Güney"in 2001"de İstanbul Emniyeti"nde verdiği mülakatın kasetlerinde Fethullah Gülen, Ethem Sancak ve Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili bölümlerin kasetten çıkarıldığını iddia etti

Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının dünkü duruşmasında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, savunmasına devam etti. 4 duruşma boyunca savunma yapan Perinçek"in hedefinde dün “davanın kilit ismi” olarak nitelendirilen Tuncay Güney vardı. Güney"in tutuklanması gerektiğini savunan Perinçek, “Ben Tuncay Güney"le hiçbir biçim ve zamanda görüşmedim. Güney düzeyinde bir adam içimize sızamaz. Olsa olsa Ethem Sancak, Cengiz Çandar gibileri sızmak için gönderilebilir. Onları da tespit ederiz” dedi.
Perinçek, Güney"in Fethullah Gülen"in özel kalem müdürlüğünü yaptığını, bu sırada CIA-MOSSAD"ın MİT içindeki adamı olan Mehmet Eymür"e bilgi verdiğini savunarak, 1990"lı yılların sonunda MİT, polis, asker gibi istihbarat örgütleriyle ilişki içinde olduğunu iddia etti. Güney"in Şubat 1999"da ABD"den aldığı 10 yıllık vize, oturma izni, Green kartının da onun Amerika"yla ilişkisini kanıtladığını iddia etti.
“Nevzat” adlı bir partili arkadaşlarının Tuncay Güney"le mahalle arkadaşı olduğunu anlatan Perinçek, “Onu 2007 Aralık sonunda, 2008 Ocak, Şubat, Mart aylarında İstanbul"da komşu olarak oturdukları mahallede defalarca görmüştür. Bu tarihlerde Türkiye"ye getirtilip tertipte, soruşturmada görevler verilmiştir” dedi.
Mahkemenin, Güney"in mülakat kasetlerini uzun uğraşılarla, güçlükle getirtebildiğini anlatan Perinçek, kasetlerin gizlenmeye çalışıldığını ve gelen kasetlerde montaj ve kesintiler olduğunu tespit ettiklerini savundu.
Fethullah Gülen, Ethem Sancak, Muhsin Yazıcıoğlu"yla ilgili bölümlerin kasetten çıkarıldığını iddia eden Perinçek, “Ethem Sancak"ın ifadesini alan savcılar, kendisine Tuncay Güney mülakatında adının geçtiğini belirtmişlerdir. Neden 2002 yılına kadar benimle gelip görüşen Ethem Sancak karşı tarafa kapak atınca mülakattan çıkarılıyor? Yine Tuncay Güney televizyon programında Muhsin Yazıcıoğlu"ndan özür dilemiş, işkence altında kendisi hakkında ifade verdiğini belirtmiştir” dedi.

"Eymür beni öldürtmek istedi"
Dava dosyasında aleyhine konuşan isimlerden birinin eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür olduğunu savunan Perinçek, Eymür"ün “kanun dışı işler yapmış, iki kez MİT"ten atılmış biri” olduğunu ve kendisine yönelik “Eymür merkezli, üç kez suikast hazırlığı yapıldığı”nın ortaya çıktığını iddia etti.

Toplantılar yasadışı değil
Perinçek, iddianamede Ankara, İstanbul Taksim ve Encümen-i Daniş toplantılarının suç olarak gösterildiğini söyleyerek, “Ankara"da Yargıtay üyeleri, üniversite hocaları ve işadamlarının da yer aldığı 70 kişi katılmışız. Tek suç ben eşimle dans etmişim, eşim de beni yanağımdan öpmüş. Böyle terör örgütü toplantısı olur mu?” dedi.

"Garih"i de örgüt öldürtmüştür"
İddianamede örgütün işadamlarından bahsedildiğini söyleyen Perinçek, “Şevket Sabancı, Korkmaz Yiğit, Hüsnü Özyiğin, Üzeyir Garih bunlar örgütün işadamları. O zaman Garih"i de örgüt öldürtmüştür” diye konuştu.
Ergenekon terör örgütü diye bir oluşum olmadığını savunan Perinçek, “Bu dava dosyasında bir örgüt çıkar, o da Zekeriya Öz, Tuncay Güney, Sami Demirkıran ve Osmanım. Bunlar bir örgüt. Bu örgüt yargılanacak. Bu örgüt Erdoğan ve Gül"e kadar gider” dedi.

MİLLİYET