İzmir'in de aralarında bulunduğu üç ilde, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırılan 127 adrese yapılan baskında, 37 şebeke elemanı gözaltına alındı. Operasyonlarda, Moldova, Rusya, Belarus, Fas ve Azerbaycan uyruklu 55 kadın da kurtarıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kendilerine üç ay önce gelen, 'kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı' ihbarı üzerine çalışma başlattı. İlk olarak, fuhuş yapılan adresleri belirleyen polis, daha sonra da şebeke elemanlarının kimliklerini tek tek tespit etti. Yurt dışıyla sürekli bağlantı halinde olan şüphelilerin, iş bulma vaadiyle kandırarak getirdikleri kadınlara pasaportlarına el koyduktan sonra zorla fuhuş yaptırdıkları saptandı.

KADINLAR KURTARILDI

Bugün İzmir, Aydın ve Antalya illerinde belirlenen 127 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, fuhuş şebekesi elemanı 37 kişi gözaltına alındı. Bu adreslerde zorla tutuldukları belirlenen Moldovya, Rusya, Belarus, Fas ve Azerbaycan uyruklu 55 kadın da kurtarıldı. Kurtarılan mağdurlar arasında hamile olduğu halde çalıştırılan kadın da olduğu ortaya çıktı.

Şebeke elemanlarının, bağlantı kurdukları kişiler aracılığıyla Türkiye'ye gönderilen kadınları, yaz aylarında tatil beldelerindeki fuhuş evlerine götürdükleri, buradan da, müşterilerin istedikleri adreslere kendi elemanları aracılığıyla gönderdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin sorgularının devam ettiği, yabancı uyruklu kadınları ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png