Ağaoğlu"nun Avrupa yakasında hayata geçireceği ilk proje olan My City Bahçelievler, projenin Bahçelievler"deki satış ofisinde yapılan toplantıda tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yeni projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Biz daha önce de krizde oturup ağlamakla hiçbir şey olmayacağını söylemiştik. Ekonomik krize rağmen, Bahçelievler"de satışa erken başlamak zorunda kaldık. My City Bahçelievler"de bin daireyi iki ayda satarız diye iddiaya girelim dediğim zaman kimse yanaşmadı. Ancak arkadaşlarımız ofisi dün sabaha karşı 02:30"da kapatabildiler. İlgi bu kadar yüksek.

İnsanlar kriz nedeniyle yarın ne olacağını bilemiyor ve bazı ihtiyaçlarını erteliyor. Biz işte bu ortamda daire almak isteyenler için ödemelerini erteledik, kârımızı minimize ettik, üstümüze düşen fedakârlığı yaptık. Kriz ortamında demir fiyatları indi, emtia fiyatlarında düşüş yaşandı. Biz bu maliyet düşüşlerini müşterilerimizle paylaşmak istedik. Kârımızdan da fedakarlık yaptık. Hep 3 kazanıyorsak, bugün 1 kazanacağız. İşçi çıkarmak yerine yeni eleman takviyesi de yapıyoruz. Sadece bu projede 2 bin 500 kişi çalışacak. Biz kârımız da dahil, herşeyimizi paylaşan bir şirketiz."

METREKARE FİYATI 1000 DOLAR İNDİ

Toplantıda konuşma yapan Akdeniz İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı da hazırladıkları ödeme kampanyasına değinerek şunları söyledi:

"Kriz baskısı nedeniyle herkes satın alma kararlarını erteleme eğiliminde. Ancak biz tam da buna cevap verecek bir kampanya tasarladık. My City Bahçelievler"de daire satın almak isteyenler, sadece yüzde 1 peşinat ödeyecek. Yüzde 30"luk ara ödeme ise, kriz sonrasına ertelenerek 30 ay sonra anahtar tesliminde, üstelik istendiği takdirde taksitlendirilerek yapılabilecek."

Rahvalı, Ağaoğlu'nun isteği ile konutlarda metrekare fiyatlarını 1000 dolar indirdiklerini de sözlerine ekledi.

35 FARKLI DAİRE TİPİ VAR

Toplam 1.220 daireden oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1 tiplerinde 35 farklı daire modeli bulunuyor.

My City Bahçelievler için Ağaoğlu"nun özkaynakları kullanılarak geliştirilen kampanyada, daire fiyatının yüzde 1"i peşinat olarak ödendikten sonra Akbank ve Vakıfbank ile yapılan anlaşmalara göre kalan tutara 12 ayda yüzde 0,26 faizle, 120 ayda ise yüzde 1,24 faizle piyasa şartlarının altında konut kredisi fırsatı sunuluyor. Ağaoğlu, 30 ay sonra yapılacak anahtar tesliminde, yüzde 30 tutarında ara ödeme olanağı sunarak, ödemeleri kriz sonrasına erteliyor ve talep edenler için yüzde 30"luk ara ödemeyi de taksitlendirebiliyor.

My City Bahçelievler"de 1+1 dairelerin fiyatları 57 metrekarelik tipte 154.700 liradan başlıyor, 1+1 tip dairelerin en büyüğü olan teraslı modelde 164 metrekarede 266.700 liraya satılıyor. Büyüklükleri 78 ile 107 metrekare arasında değişen 2+1 dairelerin fiyatları 203 bin 600 liradan, 312 bin 700 liraya, 20 ayrı tipte büyüklükleri 102,5 ile 153 metrekare arasında değişen 3+1 dairelerin fiyatları ise 271 bin 800 liradan, 452 bin 600 liraya kadar farklılık gösteriyor.